הנני עובדת במוזאון בחיפה - מדעטק, על בסיס משרה חלקית. לפי החוזה שכר שעתי הינו 25 ש"ח, ובתוכו כלולים דמי הבראה. אבל מאז שאני התחלתי לעבוד ועד עכשיו (שנתיים בערך) באף תלוש אין שום סעיף/פירוט על דמי הבראה. ניסיתי לברר אצל רואת חשבון ומזכירה הראשית של מנכ"ל איך בדיוק משלמים דמי הבראה ואיפה אני יכולה לראות פירוט על אופן החישוב - ולא קיבלתי תשובה, הם שלחו אותי אחד לשני ובסוף אמרו שאין להם זמן עכשיו להתעסק עם זה. מצד אחד, בתלוש אין פירוט על דמי הבראה - לפי כתוב באתר אני לא מקבלת אותם, אבל מצד שני משלמים לי 25 ש"ח, אילו באמת מתוך 25 ש"ח האלה חלק היה דמי הבראה, שכר שעתי אמור להיות קטן יותר. מצד אחד לא משלמים לי את המגיע, מצד שני משלמים יותר? וגם שכר פר שעה הולך וקטן עם הוותק? (הרי כמות הימים גדלה עם הוותק, ושכר פר שעה לא?). אני ממש מבולבלת ואני לא יודעת לאן אפשר לפנות...
עקרונית המעסיק רשאי לשלם לך דמי הבאה מידי חודש, אך לצורך כך, עליו לייחד רכיב מיוחד לכך בתלוש השכר, ולא לכלול זאת בתוך התשלום השעתי שלך.
עלייך לפנות שוב למעסיק במכתב דרישה, ובמידה שלא יעשה כן לפנות לעו"ד הבקיא בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר