שלום,
אני עובדת כבר כמעט 3 שנים באותה חברה.
אחותי כבר כמה שנים במצב רפואי לא טוב, ויש לה 100% נכות.
לפני קצת יותר מחודש מצבה הידרדר וביקשתי מהבוס לקבל ימי חופשה ע"מ שאוכל לטפל בה בבית החולים.
בד"כ צריך לבקש חופשה מראש, אך הבוס אמר לי שמאחר ומדובר במצב שכזה, יאפשרו לי לצאת לחופשה ללא בקשה מראש אלא מיידית.
לאחר מס' ימים הודעתי לבוס כי כנראה שמצבה לא הולך להשתפר בקרוב ועליי להיות יותר זמינה וקרובה אליה (היא גרה רחוק ממני) ועל כן נאלצתי להודיע על התפטרותי.
במכתב ההתפטרות בד"כ יש לציין את התאריך של עוד שבועיים (לפי חוק הודעה מוקדמת) אך הבוס שלי אמר שוב כי מאחר ומדובר במצב רגיש ומסובך, יאפשרו לי להתפטר בהקדם האפשרי ולא לציין במכתב ההתפטרות תאריך, אלא לרשום "בהקדם".
את המכתב הגשתי לפני יותר משלושה שבועות! מאז הבוס שלי התחלף בבוסית אחרת, אני לא הגעתי לעבודה מאחר ואני ממשיכה לנצל ימי חופשה כפי שאושר לי מלכתחילה, ועדיין לא הודיעו לי מה קורה עם זה. יצרתי קשר מס' פעמים עם הבוסית החדשה וכל פעם היא אומרת לי שתבדוק ותעדכן אותי. זה מתעכב יותר מדי, כלומר גם אם הייתי נותנת במכתב התראה של שבועיים ומציינת תאריך- הוא כבר היה אמור לעבור!
מעכבים אותי ולא מעדכנים אותי בנוגע למתי עליי להגיע להחתים טפסים ולהתפטר באופן רשמי, בינתיים אני מטפלת באחותי ונמצאת אצלה רוב היום כך שאפילו לא מזדמן לי להגיע לשם, ואני חוששת שאולי עלולים לפגוע בפיצויים שאני זכאית להם, יכולים לעשות דבר כזה? ובכלל, האם זה חוקי לעכב כך עובד שמבקש להתפטר בעקבות מחלה של בן משפחה?? אשמח לעזרה, תודה.
ראשית מדובר בעיכוב שלא כדין, לא ניתן לשלול לך פיצויים על סמך זה. בכל מקרה, בדקי מה רשמת במכתב ההתפטרות שלך, באם נתת להם שבועיים מהיום בו נתת את מכתב הפיטורים, הרי שזמן ההודעה המוקדמת במילא תם ויש להעביר לך במועד המשכורת הבאה את גמר ההתחשבנות כולל פיצויי הפיטורים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר