קיבלתי אישור ימי מחלה לשבוע (לאחר שבמהלך שבועייים הגעתי חולה, עם חום לעבודה עד זמן האבחון- מחלת הנשיקה)-
1. המנהלת שלי רצתה שאעבוד באופן חלקי מהבית באותו שבוע, האם זה חוקי, ואיך הדבר היה משפיע על תשלום ימי המחלה (לא הסכמתי לכך, ואכן לא עבדתי באותם ימים)
2. בשבוע העוקב, לאחר התייעצות המנהלת עם HR, הוחלט שאעבוד מהבית, מה שפגם בהיקף שעות העבודה שלי, האם זה חוקי לאלץ אותי לעבוד מהבית כשאני סך הכל מתפקדת (וכמובן נזהרת מבחינת הסביבה), תוך פגיעה בהסכם העבודה שלי?
3. המנהלת שלי 'ריכלה' עם כל המשרד על מצבי, האם יש לי טענה חוקית כלשהי לגבי התנהלות זו?
תודה מראש, ניצה
ככל שקיבלת אישור על ימי מחלה מאת הרופא, המעסיק לא יכול לחייבך לשוב לעבודה ו/או לעבוד מהבית.
יחד עם זאת, במידה ועל פי הוותק שלך, לא נצברו לטובתך ימי מחלה, המעסיק יכול לפטרך, עם תום ימי מכסת ימי המחלה (אלא אם כן נקבע אחרת בהסכם בינכם), ובמצב דברים זה, רצוי שתשקלי עבודה מהבית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר