אני עובד (כשנתיים) בממוצע מעל 186 שעות בחודש,(שישה ימים) שזה ללא ספק משרה מלאה, ונציין שלא חתמתי על חוזה עסקה למשרה מלאה.
בתלוש האחרון הופתעתי שהמשרה שלי היא 98% משרה, מבירור שערכתי התברר לי שעבדתי בחודש הזה 182 שעות ולפיכך זה מגיע ל-98% משרה,
ומכיוון שזה 98% חושב לי הדמי ההבראה, וגם הימי חופשה לאותו חודש לפי 98% משרה.
שאלתי היא - האם שבדרך כלל רוב החודשים שלי הם 100% משרה, זה אפשרי שחודש אחד יתנו לי 98% משרה....זה נראה לי מוזר !
אם זה לא חוקי, אבקש אם אפשר לציין את המקור בחוק, בכדי להפנות להמעסיק אצלי... תודה מראש
אם עבדת בחודש מסויים פחות שעות מהמכסה , אכן, יש מקום לשלם לך משכורת לפי את החלק היחסי . אגב, יש חודשים שמספר שעות העבודה עולה על 186 ויש חודשים שמספרם נמוך מ-186, תלוי במספר ימי העבודה באותו חודש. הממוצע השנתי הינו 186 שעות. לכן, בדוק כמה שעות עבודה היו בחודש בו עבדת 182 שעות.
לעניין דמי הבראה, משלמים אותם לפי ממוצע משרתך בשנה בגינה משולמים דמי ההבראה ולכן, אם כל השנה עבדת 100% משרה ובחודש אחד פחות, עדין תקבל לפי משרה מלאה.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה על התושבה.
בכול אופן ציינת שאם כל השנה עבדתי 100% משרה ובחודש אחד פחות, עדין אני יקבל "הבראה" לפי משרה מלאה היכן המקור לחוק?
כיוון שזה החשבת שכר אמרה לי "שלא עבדתי 100% משרה (אפילו חד פעמי חודש אחד) וקיזזה לי בהבראה, ובטוח אני שהיא טועה... היכן המקור בחוק ?
ההוראות כתובות בצו ההרחבה במשק לעניין תשלום דמי הבראה - שם נכתב כי תשלום דמי ההבראה לעובדים במשרה חלקית תשולם קצובת הבראה באופן יחסי לחלקיות המשרה.
לכן אם נעשה ממוצע של 12 החודשים בגינם קבלת דמי הבראה ואם לטענתך רק בחודש אחד עבדת 98% משרה נמצא כי הממוצע הינו 99.8% .
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר