שלום רב, הועסקתי במשך שבוע כאופר (מטפלת) בחו"ל. לאחר שבוע הודעתי על התפטרותי. המעסיק טען כי לא ישלם לי עבור שבוע זה ואף יממן לי חצי כרטיס טיסה חזור. לא הסכמתי עם דבריו והוא הסכים לבסוף לממן לי כרטיס מלא. החוזה התקיים בעל פה, הוא לא עמד בו, לא זכור לי כי אמר שלא ישלם, והם דרשו ממני להיות משרתת ולא מטפלת, ללא יחס ובשעות ארוכות לא לפי ההסכם, ללא הפסקות למעט אוכל. פניתי למשטרה במקום לבדוק האם יש לי זכויות לקבל שכר. כתוצאה מכך המעסיקים זרקו אותי לרחוב באמצע הלילה, כרטיס הטיסה היה לאחר יומיים ונאלצתי לשהות בהוסטל עד זמן הטיסה. הייתי כל הלילה ערה, בכי, סכנה, קר וגשם, השפלה וחוסר אונים. משפחה זו עשירה ומפורסמת ואיני רוצה לעבור לסדר היום בנידון. (אינני זוכרת את כתובתם בחו" אך יכולה לאתר את הכתובת בארץ בה נערך הראיון הבית של משפחת האישה המעסיקה) תודה רבה. מחכה לתשובה בקוצר רוח.
זוהי סוגיה מורכבת שכן יש לראות ראשית היכן נחתם לכאורה הסכם העבודה ביניכם, האם בארץ או בחו"ל, יש לבדוק באיזו מדינה עבדת.
ברמת העקרון על פי הדין הישראלי ניתן לתבוע אותם בגין עוגמת הנפש, הפרת תנאי העסקה , שכר וכו'.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר