האם מעבידי רימה אותי
בעת כניסתי לעבודה כגרפיקאית במערכת עיתון, המועסקת בימי ראשון בלבד בין 10 ל22.30 אמר לי הבוס בנוסח זה: השכר יהיה 23 ש"ח לשעה
לאחר שלשה חדשי עבודה גיליתי להפתעי בתלוש כי שכר היסוד הוא 21 ש"ח לשעה, וכאשר פניתי אל מנה"ח אמרה לי שהסכום על 23 הוא ברוטו למרות שזה לא נאמר בסכום משום שבמקום העבודה הזה מקובל לסכם ברוטו והמנה"ח מפצל את ה23 וממנו משלם דמי חופשה והבראה, האם זה חוקי,
המעביד טוען שלמרות שבציבור הכללי מקובל לסכם בנטו אצלם בעיר בית"ר מקובל לסכם בברוטו האם הטענה קבילה או נחשבת כמרמה שאפשר לתבוע עליה.
א' האם סכום סתמי הוא ברוטו או נטו,
ב' אם הוא ברוטו, האם מותר לנכות משכר המינימום שהוא כעת 22 לשעה דמי הבראה וחופשה,
ג' שאלה נוספת, האם מגיע לי תוספת על שעות נוספות, והאם זמן ההפסקה הוא על חשבוני או על חשבון המעביד (אני עובדת 12 שעות רצוף שמתוכם אני מפסיקה חצי שעה עד שעה)
אודה לכם אם תוכלו להביא גם ציון למקורות כדי שאוכל להוכיח למעבידי
תודה רבה!
א. סכום סטמי הינו תמיד ברוטו ולא נטו, אבל הכוונה לברוטו מבחינת מיסוי ולא לניכוי חופשה והבראה.
ב. גם אם הסכום הוא "ברוטו " אין לנכות ממנו דמי הבראה וחופשה, בין אם הוא שכר מינימום ובין אם הוא שכר גבוה משכר מינימום.
מגיע לך תוספת של שעות נוספות. אם במקום העבודה עובדים 5 ימים בשבוע, החישוב הינו מעל ל8 שעות ו-40 ד' +בתוספת הפסקה שהינה על חשבונך. לכן, אם ההפסקה הינה חצי שעה הרי אחרי 9 שעות ו-10 דקות מגיע לך תוספת שעות נוספות ההפסקה היא 3/4 שעה (חצי שעה ורבע שעה) הרי חישוב השעות הנוספות מתחיל בשעה 9 ו-25 דקות.
הסימוכין הוא חוק שעות עבודה ומנוחה תשי"א - 1951 וניתן למצוא אותו באתר של התמ"ת.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר