אקדים ברקע קצר שאולי רלוונטי לשאלתי: אני מועסקת מעל 20 שנה כעובדת מנהל במקום עבודה שהינו עמותה. אנו עובדים תחת הסכם שכר קיבוצי בחסות ההסתדרות וחלים עלינו ההסכמים במגזר הציבורי. המוסד מתוקצב בין השאר ע"י משרד ממשלתי.
לאחרונה התבשרנו מההנהלה על הכנסת מצלמות זיהוי רכב בכניסה לחניית המוסד. כיסוי עלות השדרוג, כך נאמר בהודעה, תמומן ע"י תשלום חד פעמי לשנה של העובדים.
שתי שאלות לי אליכם:
.1האם ההנהלה נוהגת באופן חוקי? אמנם בהסכם הקיבוצי אין סעיף המסדיר את עניין החניה, ואולם מאז ומעולם קיבלנו מדבקת זיהוי לחלון הרכב, שאפשרה לנו כניסה חופשית לחניה. 2. היום התברר לנו שוועד העובדים הובא בסוד העניין ו(כהרגלו) לא הביע התנגדות. האם זה הופך את החלטת ההנהלה לחוקית גם אם תשובתכם לשאלה הראשונה היא שההנהלה אינה נוהגת כחוק?
תודה מראש על עזרתכם.
ההנהלה איננה יכולה לגבות כסף מהעובדים עבור הכנסת מצלמות זיהוי בחניה. ההנהלה רשאית לגבות תשלום מהעובדים בהסכמתם עבור חניה (מי שלא ירצה לשלם לא יחנה בחניון). כמובן שזוהי הרעה בתנאי עבודה ואם הועד לא יעמוד על זכויותיכם, תוכלו להמשיך לעבוד בתנאים החדשים או להתפטר אם לא מקובל עליכם.
הואיל והמקרה כפי שתארת אותו מוזר בלשון המעטה, אני מציעה לכם, אם המעביד אכן יממש את רצונו, לפנות לייעוץ משפטי.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
מאחר שהועד האימפוטנטי שלנו הביע הסכמתו, חוששתני לאור תשובתך שאין לנו מה לעשות בעניין מלבד לחרוק שיניים :(
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר