שלום רב,
אני עובדת בחברה כבר 8 שנים, חזרתי כעת מחל"ד +חל"ת של 3 חודשים. ברצוני לדעת אם אני מחליטה לעזוב את העבודה מאחר וזוהי עבודה במשמרות ובסופ"שים דבר המקשה עליי טיפול בילד מאחר ואני חייבת לתת גם משמרות ערב (עד השעה 22 בלילה) ולעבוד גם בסופ"ש. האם אני יכולה להתפטר ולקבל את הפיצויים שמגיעים לי? (עדיין לא עברו 9 חודשים מיום הלידה) האם עליי לתת התראה מראש על כך שברצוני לעזוב? ושאלה אחרונה האם אני זכאית לחתום אבטלה כעת מבלי להמתין 90 יום? מאחר וההתפטרות היא מוצדקת מאחר והעבודה דורשת משמרות ערב שלא מאפשרות לי טיפול בילד
אודה לתגובה
תודה רבה
את יכולה להתפטר אם העבודה מקשה עליך לטפל בילדך ולתת על כך הודעה בכתב. אם המעסיק יתאים לך את שעות העבודה לצרכיך, לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. אך אם לא יתאים תהיי זכאית. אני מציעה שתתני לו הודעה מוקדמת של חודש ימים, אך תבקשי שבמהך החודש יתאים את העבודה כך שלא תעבדי במשמרות ערב . לעניין דמי אבטלה, נראה לי שאת זכאית לקבל מייד אם התפטרותך מוכרת כפיטורים לצורך תשלום פיצויי פיטורים - אך אני מציעה לך לבדוק זאת בצורה יסודית יותר בביטוח הלאומי או בפורומים העוסקים בתחום.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר