תודה על היענותך
1בעניין הסיכום ברוטו- מה הכוונה נכוי מס- של מי? על מה?
אשמח לקבל גם סימוכין לעניין זה שאסור לנקות מהשכר שנקבע ברוטו דמי חופשה והבראה (ואני מבינה שזה לא משנה מה מנהג המקום בעניין זה)
2.נניח שאני מראה למעסיק שלי את המייל הזה, והוא אומר שזה לא מעניין אותו, כך מקובל אצלם. באלו צעדים ביכולתי לנקוט על מנת לקבל את המגיע לי?
3.לפי זה יוצא שלא מגיע לי שכר שעות נוספות, כי אינני עובדת 5 ימים בשבוע (סתם מעניין מה ההגיון, הרי אני מועסקת קרוב ל-12 שעות רצוף!!)
בתודה, אביגיל
הביטוי "ברוטו" הינו שכר לפני הורדת המיסים (בישראל מנכים מהעובדים מיסים - מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות). חוק חופשה שנתית קובע כי בתקופה בה מתקיימים יחסי עובד מעביד יש לתת לעובד חופשה בימי חופשה ולא בפדיון כספי .
כך גם קובע צו ההרחבה לעניין דמי הבראה כי יש לשלם לעובדים דמי הבראה אחרי שנת עבודה אחת, יחסית להיקף משרתם.
לעניין ימי החופשה שכתבתי - חשוב להתייחס לכמה ימי עבודה נהוג לעבוד באותו מקום עבודה אם כולם עובדים 5 ימים החישוב שלך יערך יחסית לשבוע עבודה של 5 ימים.
אם את עובדת שעות נוספות ביום עבודה, מגיע לך לקבל תוספת של ש"נ.
את יכולה לפנות להסתדרות לבקש עזרתם, את יכולה לפנות לעו"ד ואת יכולה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר