אני עובדת בעבודה כלשהי כמעט שנה אוקטובר-יוני על בסיס חוזה זמני .
במהלך הקיץ יצאתי לחופשה כפויה ועכשיו התקשרו אליי שאני חוזרת לעבודה אחרי החגים לפחות שעות .
אני כרגע בחודש חמישי האם לספר להם שאני בהריון ? למי צריך לספר ?
האם מותר לא לקבל אישה לעבודה רק בגלל שהיא בהריון ?
האם מותר להפחית לי שעות ?
אשמח לתשובה בהקדם אני צריכה ללכת לחתום חוזה חדש(ולקחת שי לחג )
על מנת לוודא כי אכן לא יפלו אותך לרעה בגין הריונך. נא בקשי ממעסיקך כי יוציא לך דרישה בכתב לחזור לעבודה כדי שתוכלי לתייק זאת אצלך לכאורה, או שתקליטי פשוט את השיחה ביניכם בה את נדרשת לחזור לעבודה, אז תודיעי על הריונך וראי מה קורה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
בהשלמה לתשובה שקבלת מעו"ד דמרי אוסיף מספר מילים - אם יציאתך לחופשה בקיץ לא הפסיקה את קשר העבודה וסוכם שאחרי החגים תשובי לעבודה, אזי אסור למעביד להקטין את משרתך בעת היותך בהריון. כמו כן, חלה עליך בחודש החמישי להריון חובה על פי החוק להודיע על הריונך . לכן, אני מציעה לך שתודיעי למעסיקך על ההריון ותאמרי לו כי על פי דין אין הוא יכול לפגוע בהיקף משרתך ובשכרך בתקופת היותך הרה (וגם 60 יום אחרי שתשובי מחופשת לידה).
כמובן שהמעסיק, איננו יכול לסרב לקבלך לעבודה, אחרי החופשה בגלל הריונך (בהנחה שלא נותקו יחסי עובד מעביד, אלא יצאת באמת רק לחופשה כפויה כדבריך).אם נותקו יחסי עובד מעביד בחודש יוני והמעסיק מציע לך התקשרות חדשה, אזי פעלי על פי העיצה שקבלת מעו"ד דמרי, כי סירוב לקבלך לעבודה בהיותך הרה הינו אפליה בניגוד לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר