פוטרתי לפני כ-5 חודשים, קיבלתי את רוב הפיצויים, (נשאר חוב של 1,500 בערך עליו ויתרתי כדי לא להיכנס להוצאות משפטיות)
במחשבה לאחור האם יש מקום לתבוע את המעביד? כל יום עולות מחשבות, בזמנו פניתי לייעוץ אצל עורכת דין והיא ביקשה בטלפון שאבוא עם מקדמה של 700 שקל על ההתחלה, זו עורכת דין צעירה בק. חיים לדיני עבודה, ואז הלכתי אל עורך דין מבוגר וותיק שייעץ לי לא לתבוע, בטענה שמעביד יכול לפטר עובד גם בלי שום סיבה,
אולם לאחר שקראתי המון בנושא פורומים, היבנתי שאולי יש צדק בזה לתבוע אותו.
על מנת לשמור על פרטיותי, אתאר בערך:
אני 4.5 לפני צאתי לפנסיה, ומאד קשה לי למצא עבודה (פקידות)
דרשתי שייתחשב בי עקב אשור רפואי, מרופאת משפחה, והמעביד זרק לי זאת בחזרה, בזלזול - עבודה פיסית בסוף היום עניין של 20 דקות שיביא מישהיא במקומי.
עבדתי משרה שלמה + שעות נוספות כל השנים _17 שנה) למעט יום שישי אחד,
וכאשר ביקשתי יום שישי נוסף, לא לבא לעבודה, - המעביד ביקש שאחתום לו
על הורדת 5 שעות נוספות במשכורת (עובדי המשרד הסכימו לתנאי זה ואני לא)
כך במשך חצי כל חודש שלא באתי יום שישי נוסף הוא הוריד לי משכורת של 5 ש.נ.
בסופו של דבר שלח אותי לחופש של שבועיים וכבר הביא מחליפה שעבדה במקומי, וביומיים האחרונים של החופש קרא לי לקבלת מכתב הפיטורין עם הודעה של 30 יום.
בעניין השימוע, בזמן שהוציא אותי לחופש ארוך מידי מבלי שאבקש, כבר היבנתי שעומד לפטר אותי, ובזמן החופש כבר התגלה שיש לי מחליפה.
האם צודק לתבוע אותו על חוסר מציאת עבודה מפאת גילי, ועל החלפת תפקיד בזמן החופש והודעת ה-30 יום.
נראה לי שיש לך עילה לתביעה על פיטורים מחמת גיל בניגוד לס' 2 לחוק שיוויון בזדמנויות בעבודה. ואם לא עשו לך שימוע גם על עניין השימוע. אם יש לך ותק של 17 שנה ולא נעשה שימוע תוכל לתבוע 12 משכורות.
אגב, אין להוציא עובדש לחופשה מעל שבוע ימים ללא הודעה מוקדמת של 14 יום. גם על כך תוכל לתבוע.
בקיצור, נראה שיש לך עילות תביעה וכדאי לך להשקיע כסף בכך.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר