שלום,
אמא שלי הותקפה (פיזית - סטירות בפניה) במקום עבודתה ע"י שתי עובדות - הדבר קרה ביום חמישי האחרון בנוכחות המנהלת של המקום, שנכון לרגע זה לא עשתה דבר בנושא. אמא שלי עוד באותו היום קראה למשטרה. שתי התוקפות ברחו.... ולאחר מכן, אמא שלי ניגשה לתחנה והגישה תלונה ומסרה עדות נגד שתיהן.
היתה אמורה להתקיים היום שיחה בנוכחות כל המעורבים, אבל עורך הדין של מקום העבודה לא יכול להתפנות היום וביקש לדחות למחר. אמא שלי ממילא היתה אמורה להיות בחופש מחר והיא רוצה גם לקחת את יום שלישי, כי היא מרגישה שאינה יכולה להמשיך במקום עבודתה. היא חשה שמתנכלים לה ולא רק בגלל שתי העובדות האלה (שאגב, בעבר אחת מהן דחפה אותה ללא סיבה והפילה אותה לרצפה לעיני אנשים) אלא בעיקר חשה השפלה ועלבון שזה קרה והמנהלת לא עשתה כלום.. לא התעניינה בשלומה ודי התעלמה מן המקרה.
המנהלת מסיבה לא ברורה עושה יד אחת עם המנתכלות... אמא שלי מאד אהובה במקום עבודתה ומאד אוהבים אותה למעט העובדות הנ"ל והמנהלת גם מאד אהבה אותה, אבל לאחרונה היא חברה למתנכלות.
יש לציין כי המנהלת יחסית חדשה ואימי וותיקה וככל הנראה חשה מאויימת על ידה ו"כואב" למתנכלות שאמא שלי כ"כ אהודה ואהובה... לכן נראה שהן מעדיפות לחבור יחד.
האם אמא שלי יכולה לתבוע את מקום עבודתה על הנ"ל?
יש לציין שהיא כבר יכולה לצאת לפנסיה. הם תביעה עלולה לפגוע בכך? האם היא תוכל לתבוע פיצויים?
אגב, אין כאן שאלה של מילה נגד מילה - יש במקום מצלמות והתקרית אירעה לעיני המצלמות... כל זאת במידה ולא נמחקו ע"י המנהלת...
אשמח לעצתכם.
ליה
בוודאי שאימך יכולה לתבוע הן את מקום העבודה והן את המנהלת והן את העובדות באופן אישי. מדובר במעשה חריג ואף לא ראוי.
עליכן לפנות לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר