שלום רב,
קיבלתי הצעת עבודה מחברה מסוימת. את ההצעה נתן לי המנכ"ל.כיוון שנפגשנו בבית קפה הוא ציין ששכח להביא חוזה אך זה עניין פורמלי וההצעה הינו סופית.
סיכמנו תנאים ולחצנו ידיים והלכתי להגיש מכתב התפטרות על סמך הצעת העבודה הנ"ל.
יש לי הרבה מיילים בהם יש התכתבויות ביני לבין המנהלים הבכירים וכן זימונים לפגישות.
הייתי אמור להתחיל לעבוד ב-1.9 אך כשבוע וחצי לפני כן המנכ"ל קרא לי לפגישה אחרי שאני כמה פעמים שאלתי מתי אקבל חוזה כתוב לחתום עליו.
בשיחה עם המנכ"ל הוא ציין שפרויקט גדול נפל ולכן הוא צריך לפגוע לי במשכורת ולהוריד לי 3000 ש"ח לחודש.
ביקשתי ממנו תשובה לגבי כמה זמן הפגיעה הזו תמשך והוא אמר שיחזיר לי תשובה.לא קיבלתי תשובה ולא כלום והגיע יום התחלת העבודה ולא התחלתי.
ב-4.9 קבע לי המנכ"ל פגישה איתו ואמר שאין לו אפשרות שאני אתחיל לעבוד כיוון שפרויקטים נוספים נפלו. אמר שהוא מתנצל וזה לא קרה מתוך רצון רע.
בשיחה אמר שהוא חושב שעוד חודשיים הוא צופה שיהיה שינוי חיובי וכנראה נוכל להתחיל לעבוד יחד. בינתיים כיוון שלא יכולתי להשאר ללא הכנסה ביקשתי ממנו שיביא לי מכתב פיטורים כדי שלפחות אקבל דמי אבטלה. הוא הסכים ואמר מיידית שהוא יוציא לי מכתב. עברו 3 שבועות בהן בדק מול הרו"ח ואז מול עו"ד שאמרו לו לא להוציא לי מכתב עם תלוש משכורת על יום או יומיים עבודה.
כרגע אני במצב שאין לי עבודה, אין לי דמי אבטלה והמנכ"ל אמר שהוא לא חייב לי שום דבר.
אני מדגיש שלא חתמתי על חוזה העסקה בכתב אך יש לי מספיק הוכחות כי הציאו לי עבודה ויש לי התכתבויות וגם הציגו אותי בפגישה אחת עם לקוח בתור עובד החברה (מנהל בכיר הציג אותי).
האם יש לי עילה לתביעה על הפרת חוזה ?
אני כרגע מפחד לתבוע כי אותו מנכ"ל הינו אדם מקושר מאוד ויכול לטרפד לי עבודות בעתיד ולפגוע בי מקצועית וגם כלכלית כי לא אמצא עבודה.
תודה רבה וחג שמח.
לדעתי, תוכל לתבוע אותו, אם אכן שיש לך הוכחות שנקבע לך תאריך תחילת עבודה והם לא עמדו בו, ודרוש 3 חודשי משכורת, בגין העובדה שלא תוכל לדרוש אבטלה במשך 90 יום. לפני הגשת תביעה כתוב לו מכתב. אם אתה מפחד לתבוע אותו, ותר על תביעה וחפש עבודה חדשה או חזור לעבודתך הקודמת.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר