אני מורה העובד בבית ספר פרטי מתוקצב ע"י משרד החינוך אשר שילם לי משכורת נמוכה בשנתיים האחרונות באופן משמעותי ממה שהוא מחוייב וחתום לשלם עפ"י תקנות משרד החינוך לעובדי הוראה שברשותו. אני חתמתי בזמנו על החוזים הלא חוקיים הללו ועבדתי כל הזמן הזה אצלו כי לא ידעתי וסמכתי עליו גם לא ידעתי לחשב משכורת לפי סעיפים וטבלאות שכר של משרד החינוך( הן מסובכות).... מדובר בנזק של אלפי שקלים.. גם לא הוקצב לי אחוז הפרשה לקרן השתלמות כחוק.. יש לציין שבחוזים שחתמתי עליהן מצויים סעיפים שלא אוכל לקבל דבר מכוח הסכמים קיבוציים, ושחוזה זה הוא הקובע ומבטל הסכמים דומים ואחרים ולא אוכל להשוות בין הסכמים וכל מיני סעיפים שמכסים את המעסיק מפני תביעה בעתיד... האם אוכל לתבוע את המעסיק על השנתיים הללו? או מאחר ואני חתום אין מה לעשות וסיכויי קלושים למרות שהמעביד "גזר" עליי "קופון" ממשכורתי שקיבל ממשרד החינוך...
ממש מכעיס, אני מרגיש מרומה נמנע ממני כסף רב בשל רמאות וגניבה של מעסיקי. אני שכרתי מכספי הפרטי איש מקצוע שחישב לי מה המשכורות שהייתי אמור לקבל בשנתיים אלו וחשכו עיניי, מדובר בפערים ממש גדולים..
אנא עצתך המקצועית ועד כמה יש לי סיכוי בתביעה...
עמי שלום,
בנסיבות העניין ההסכמים עליהם חתמת ותוכנם אינם ידוע לי ובוודאי לא ניתן להביע דיעה על האמור בהם.
מומלץ כי תפנה ליעוץ אישי לבחינת כל טענותיך והערכת סיכוייך.
יגאל כהן, עו"ד
התמחות בדיני עבודה וזכויות עובדים , ביטוח לאומי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר