שלום,
אשמח לעזרה קטנה, אני עובדת באילת וגרה במגורי עובדים, אב הבית (הוא גם עובד אותה רשת) מחליט לתת קנסות לא מוסברים כגון : רעש בשעות הצהריים ( לא שעות מנוחה 14:00 - 16:00) נכנס לחדרים, קנסות על חדר לא מסודר, זבל בחוץ שהוא לא שלנו ( יש הרבה דיירים אחרים ) קנס על טוסטר או מיקרוגל וכו'.
אני רוצה לדעת האם זה חוקי להוריד את זה מהמשכורת שלי או בכלל לתת קנס כזה ?!
חשוב להדגיש אני משלמת על המגורים כמו כל שכר דירה אחר ועוד אין שם מטבח והאב בית דופק בדלת בבקרים ומעיר את הדיירים רק בשביל להתלונן על חוסר סדר ( חלקינו עובדים לילות) וכמובן שהוא יכול גם להיכנס בלי לדפוק במידה ואני לא שמה לב.
מה ניתן לעשות בעיניין ? ד"א אני לא לבד בבלגן הזה פשוט אף אחד מהעובדים אינו יודע לאן לפנות.
תודה על עזרתכם
אב הבית איננו יכול לקנוס אתכם אם אין הוראה לעניין זה בהסכם הקיבוצי . בדקו בהסתדרות לעניין זכויותיכם על פי ההסכם הקיבוצי. אך גם אם יש הוראה בעניין קנס, ניתן להטילו רק לאחר ברור משמעתי.
כל התנהלות אב הבית, על פי תאורך, איננה חוקית. התלוננו נגדו בפני מנהל משאבי אנוש או םנו לסיוע ההסתדרות
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר