שלום, ברצוני להבין כיצד ואיך אוכל אם בכלל להתנגד לשינוי בתנאי ההעסקה שמנסה המעסיק שלי לבצע אצלי לאחרונה, לאחר כמעט 4 שנים בחברה:
אומנם אין חוזה עבודה מסודר בינינו אך לכל עובד כולל אותי ישנו דף חברה חתום על ידי המנכ"ל עם פירוט תנאי העסקתו אשר הבנתי כי יש לו תוקף משפטי לכל דבר. כרגע מבקש המנכ"ל פתאום לשנות מספר סעיפים בדף זה:
1. ישנו סעיף של יום עבודה אחד מהבית (8.00-16.00) שהוא רוצה שאשנה ליותר נוכחות במשרד. בדומה ליתר עובדי החברה, ובתמורה יתן לי הגדלה קטנטנה של ההפרשה לפנסיה מצידו.
2. ישנו סעיף של בונוסים רבענייים בסכום נקוב במסמך שהוא מנסה לבטל לי בתואנה שמבחינתו זה בעייתי וברצונו לבטל זאת כי זה לא נחשב כבונוס אם מצויין שם סכום נקוב ואם מצויין שזה רבועוני. הוא מבטיח בתמורה שיעמוד במילתו וייתן למרות שזה לא ייכתב...
3. והכי חשוב לי: מצד אחד כתוב במסמך שימי מחלה וחופשה יינתנו לי כחוק, ואולם, מצד שני עד כה שולם לי ימי המחלה וההבראה תמיד. כעת הוא מבקש לבטל את זה וכבר הוריד לי על ימי מחלה כבר פעמיים ללא התראה. האם זו הרעת תנאים?
מלבד 3 שאלות אלה לעיל, שאלה כללית נוספת: מה הדין במקרה של שינוי תנאי העסקה לאחר 3 שנים ועשרה חודשים בחברה? האם מותר לו לשנות אחד או כל הסעיפים לעיל? ואם אני מסרבת בגלל הרעת תנאים- מה המשמעויות?
תודה
למעשה המעסיק מציע לך חוזה עבודה חדש, את רשאית להסכים או לסרב. אם תסרבי ואין הדבר נוגד הסכם קיבוצי שחל עליך, אם חל, יוכל המעסיק לפטרך לאחר מתן הודעה מוקדמת כמתחייב.
בברכה,
ענת רוזנר, עו״ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר