שלום ענת,
אני בסיטואציה מביכה... אני מורה בבית ספר פרטי וחוזרת מחופשת לידה. מנהל בית הספר בנה לי חוזה שאינו חוקי ואינו משולם לפי טבלאות משרד החינוך כך שהוצעה לי משכורת נמוכה משמעותית ממה שאני אמורה לקבל.לא הייתי מוכנה לחתום על החוזה אך הדגשתי בפניו שאגיע לעבודה כרגיל בלי שאחתום על חוזה זה . הוא אינו הסכים ואמר שאם איני חותמת מבחינתו זו התפטרות מצידי ואין לי מה להגיע לעבודה. וכך היה, היגעתי לעבודה בתום חופשת הלידה לפי המערכת שנבנתה בעקרון עבורי אך מנהל בית הספר לא היה מוכן כלל לקבל אותי לעבודה ונאלצתי לחזור הביתה.
שתי שאלות:
1. האם מותר לו להתנהג כך כלפיי ולא להחזיר אותי לעבודה בגלל שלא חתמתי עוד על החוזה?
2.מסתבר שבשנתיים הקודמות שעבדתי אצלו גם שילם לי לא כחוק ולא לפי טבלאות משרד החינוך שהוא מחוייב לשלם... האם אוכל לתבוע אותו על אותם שנים למרות שאני חתומה על אותם חוזים וגם יש בתוכם סעיפים ששום הסכמים אחרים או הסכמים קיבוציים לא יחולו עליהם.. הוא דאג לכסות את עצמו יופי... או מאחר ואני חתומה אז זה מקרה אבוד?
ענת, אשמח אם תוכלי להשיב לי על שתי השאלות , איך מבחינת החוק באופן כללי לפחות -ראוי להיות וצודק...
אני מרגישה שנעשה לי עוול. מסתבר מאחר והוא גוף מתוקצב ע"י משרד החינוך הוא חתום לשלם לעובדי ההוראה שברשותו כחוק ולפי טבלאות משרד החינוך והוא כלל לא שילם לי לפי מה שצריך ואפילו לא קרוב.... הוא קיבל תקציב מלא עבורי מהמדינה וגזר עלי "קופון" מה שנקרא....
אודה לתשובתך
1. לחלוטין לא. עליו לאפשר לך לחזור למקום עבודתך במתכונת העבודה הסדירה טרם הלידה ורק לאחר התקופה הנקובה בחוק לנסות ולשנות את שעות עבודתך.
מדובר בפיטורים שלא כדין ללא ספק!
2. עליך לפנות לייעוץ אישי בעניין זה. אכן מדובר בהליך לא תיקן, עצם חתימתך אינה מבטלת את זכויותיך ו/או את חובותיו כמעסיק תחת פיקוח משרד החינוץ
אנא פני לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר