עבדתי כסוכן מכירות +רכב צמוד+פלאפון !! פוטרתי לאחר 23 חודשי עבודה שכרי היה בנוי משכר יסוד ובונוס קבוע..לפי תקנה 9 לחוק פיצויים מגיע לי פיצויים כדין.... 1 -שאלתי היא למה המעביד במשך שניים מדווח בתלוש שכר לקופת גמל רק את שכר הבסיס ללא הבונוס--זה חוקי ?
2 -לפי החוזה שנחתם ביני למעביד סוכם ונחתם שהרכב והפלאפון לא יגולמו בתלוש...יש לי זכות לדרוש את ההפסד בגילום שלי במשך 23 חודש ?
3-הרכב נילקח מימני ב 16.9.2011 והפלאפון ב23.9.2011 שסיום תקופת עבודתי היא ב 30.9.2011 יש לי את הזכות לקבל החזר על הגילום בזמן הזה ?
4 המעביד שלי שולח אותי לחברת ביטוח חיצונית לדרוש את תשלום הפיצויים...שם נאמר לי שיש זמן המתנה בין 30 יום ל60 יום !!
לפי מה שמצאתי בחוק באינטרנט הבנתי "מועד התשלום של פיצויי פיטורין
על פי חוק ובתנאי שאין בין העובד למעביד הסכם אישי או קיבוצי שמנחה אחרת.מועד התשלום של פיצויי הפיטורין
יהיה ביום סיום העבודה"
מה אני יכול לעשות בנידון ואם זה לא ניחשב הלנת מתן תשלום פיצויים ??
תודה מראש
ארז
1. לא זה לא חוקי. על המעסיק לדווח על הבונוס כרכיב שכר קבוע וקובע גם לפיצויים וגם לפנסיה.
2. באם הסכמת לחוסר הגילום הרי שהיה בידיעתך , כי הגילום יפגע בך ועל כן הסכמתך במשך כלכך הרבה זמן תבטל כל אי חוקיות לעניין זה.
3. לא.
4. עליך לעשות חישובים ולראות, האם דמי הפיצויים שלך עולים על הערך הנקוב בחברת הביטוח באם כן, הרי שמעסיק צריך להעביר לך את ההפרשים במועד הקובע למשכורת ואילו את מה שצבור בקופה אכן , יש תקופת המתנה של 30 ימים מיום הדיווח על הפיטורים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר