שלום רב. לאחר 4 שנים באותו מקום עבודה בתור אשת מכירות עם טלפון סלולרי ורכב הודיעו לי ביום בהיר אחד שבעוד שעה יש לי שימוע. בסוף של שימוע הודעתי שאני בהריון. המעסיק פנה למשרד התמת לקבל אישור לפטר אותי וביתיים שלח אותי הביתה. כמעט חודש ישבתי בבית בתשלום אך הרכב והטלפון נלקח ממני. אתמול הודיע לי המעסיק שהוא מעוניין שאני יגיע מיום א לעבודה בתור מזכירה. טלפון לא חוזר אליי ורק הרכב בגלל שהוא מתחשב בי מאוד הוא מחזיר לי עד שיחליט אחרת וזה נתון לשיקולו. אני גרה באריאל ומקום עבודה בחולון. אין לי איך להגיע אם לא רכב. האם מותר לו לשים אותי בתור מזכירה או שאני חייבת לעשות את התפקיד שלי עד שיש החלטה ממשרד התמת? האם מותר לו לקחת ממני את הרכב ואת הנייד? אין לי כסף לצערי לייעוץ של עוד. אנא עזרו לי אני צריכה עוד יום וחצי לצאת לתפקידי החדש שנכפה עליי. תודה רבה.
המעסיק גם אמר שאם לא אצא לתפקיד החדש אז הוא רשאי לא לשלם לי משכורת. האם זה נכון?
אכן כן. אם לא תבואי לעבודה, אין המעסיק חייב לשלם לך שכר. כל עוד לא פגע המעסיק בתנאי שכרך, עליך לבוא לעבודה. במקביל, פני למשרד התמ"ת ולממונה על חוק עבודת נשים התלונני עליו. לשם כך, אין צורך בעו"ד.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
נאמר לי במשרד התמת שאסור לו לחלוטין לשנות לי את אופי העבודה. אז איך זה שאת אומרת שזה כן חוקי? הוא לא קיבל עדיין שום אישור ממשרד התמת לא לפיטורים שלי ולא לשינוי אופי התפקיד. שוב תודה ענקית לכם על העזרה ועבודת קודש שאתם עושים כאן! ולא הבנתי תשובה האם זה שאני הרבה פעמים חולה יכול להוות עילה לפיטורים כאשר כול המחלות נעשות בזמן הריון.
טוב בואי נעשה סדר!
ראשית, בניגוד לחברתי, הרי שכפי שכבר נאמר לך ע"י מדובר בשינוי לא חוקי בתנאי העבודה וכן את יכולה לסרב לכך, הגיעי למקום העבודה ותדרשי בכתב! להמשיך לעבוד בתנאי העבודה הקודמים (המלצה אישית תנסי להקליט את השיחה עם המעסיק).
באם הגעת למקום העבודה והוא אינו מוכן להשיב לך את התנאים הקודמים, הגישי תלונה בתמ"ת כנגדו (את יכולה גם ללא ייצוג) מעשיו הם בגין עבירה פלילית.
באשר לריבוי ימי מחלה - גם אלה אינם סיבה לפיטורים (בוודאי שלא בזמן הריון)!! לעניות דעתי מעסיקך פועל שלא כדין לאורך כל הדרך למרבה הצער.
שימי לב, כי את יכולה להיות מיוצגת גם ללא עלות ראשונית, נא פני לייעוץ אישי בעניין זה במקרה של הריון ניתן לבוא בהתחשבות.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
לחלוטין לא! מדובר בהרעת תנאים בזמן היותך בהריון, גם לשינוי בהגדות תפקיד וכו' על המעסיק לפנות לאישור על ידי התמ"ת.
האם הגשת את תגובתך את לתמ"ת? האם את מיוצגת בעניין זה? לעניות דעתי זה עניין של חובה.
עליך להודיע למעסיקך בכתב ולשלוח העתק לממונה על ענייני הנשים בתמ"ת כי מדובר בהרעת תנאים שאינך יכולה להסכים לה כל עוד לא קיבל התמ"ת את בקשתו של המעסיק. אם תפקיד הינו להיות אשת מכירות זהו התפקיד שאליו מעסיקך אמור להחזיר אותך אליו.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
לא אינני מיוצגת כי אין לי אמצעים לכך.
כמו כן יש לי עוד שאלות
1. איך החשבים ימי מחלה? אני עובדת משרה מלאה. 9 שעות. 5 ימים בשבוע. האם שישי שבת גם נלקח ממני ממכסה של ימי מחלה?
2. האם זה שאני לוקחת הרבה ימי מחלה ( יש לי בתלוש 24 ימי מחלה שנצברו לי ) יכול להוות גם שיקול לפיטורים שלי?
אני מזכירה שאני בשבוע 20.
תודה רבה על העזרה ותשובות!
אם את עובדת חודשית מחשבים את ימי המחלה קלנדרית. אם את עובדת יומית מחשבים אותם בלי ששי שבת.
בעקרון אם ימי המחלה שלך הינם ימי מחלה אמיתיים, אסור למעסיק לפטרך אם את מחסירה ימים בגלל מחלה, כל עוד עומדים לזכותך ימי מחלה צבורים. כנראה בגלל שאת מחסירה הרבה, החליף לך תפקיד ואם עשה זאת בלי לפגוע בשכרך, מותר לו.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר