שלום,
רציתי להתייעץ אתכם לגבי הסיטואציה בה אני נמצא כרגע.
אתמול ביקשתי מהמנהל הישיר שלי בעבודה להתפטר אחרי מספר ימים של התלבטויות (הוא הכיר את העניין והיה מודע לכוונה להתפטר מאחר והחברה לא הסכימה לבוא לקראתי בעניין מסויים), הוא ברר אם בקשת ההתפטרות סופית והבהרתי לו שכן ושאני מעוניין לסיים את עבודתי בחברה. הוא טען שהוא שולח מייל לגף כוח האדם של החברה על מנת לעדכנם ולפתוח בהליכי גריעה מהמערכת "שימשכו שבועיים" ושבשבועיים האלה עלי לעבוד כרגיל. מה המפליא אותי היא העובדה שאני עובד בחברה 40 ימים בלבד, כלומר חודש שלפי חוק ההודעה המוקדמת מותר לי לסיים את עבודתי ביום שלאחר מסירת הודעת ההתפטרות.
האם חוקי מבחינת המעסיק לאלץ אותי להישאר שבועיים מלאים נוספים?
כמו כן אותה חברה דורשת קנס התפטרות של אלפי שקלים, הסכמתי לכבד אותו. מדוע אינם יכולים לכבד גם את זכויותי?
עליך לתת הודעה מוקדמת של יום אחד ולא יותר. מותר לך להסכים לבקשתו של המעביד להמשיך לעבוד עוד שבויים ומותר לך לסרב. אי אפשר לכפות עליך עבודה מעבר להודעה המוקדמת בה אתה חב. אם לא עשית שום קורס ע"ח המעסיק הוא לא יכול לתת לך "קנס התפטרות".
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אחרי שהודעתי שאני מתפטר המנהל הישיר אמר לי "מבחינתי אתה מתפטר וקח בחשבון שאין דרך חזרה מעכשיו, זה סופי?" עניתי שכן והוא השיב "בסדר גמור, אני שולח מייל וזה יאושר מול כוח האדם של החברה". האם זה נחשב כהודעה מוקדמת?
הודעה המוקדמת היא שלך. אבל יש למסור אותה בכתב. לכן, אני מציעה שתודיע בכתב כי בהתאם להודעה בע"פ מתאריך ___ התפטרותך תכנס לתוקף ב...
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר