בחוזה העסקה שלי רשום שהמשכורת שלי כוללת שעות נוספות (מקוף בעיגול בין כולל ללא כולל), בנספח לחוזה רשום פירוט לתחשיב שעות נוספות. בפועל קיבלתי כל השנים 80% שהוגדרו כ"שכר יסוד" ועליהם קיבלתי תנאים סוציאליים ו - 20% הוגדרו כ"שעות נוספות גלובליות" והסכום היה זהה כל חודש. השאלה - האם זה חוקי לשלם ש"נ גלולבי, ואם כן, אז למה רשמו לי פירוט לתחשיב הש"נ? בנוסף רשום לי בחוזה שעות עבודה מוגדרות, וכמה שעות אני צריך לעבוד בכל יום. מה אני אמור להבין מהחוזה שבתוך פירוט השעות כבר הכלילו את הש"נ? אם כן, אז האם אני רשאי לגמול נוסף עבור ש"נ מעבר למה שהוגדר לי בשעות העבודה? האם אפשר לתבוע גם לאחרי סיום יחסי עובד-מעביד?
עקרונית ניתן לערוך הסכם אשר במסגרתו ייכללו שעות נוספות גלובאליות, אך בתנאי שאין בכך כדי להוות שכר מופחת מהקבוע על פי חוק.
יחד עם זאת, אסור לערוך הסכם פיקטיבי, כי אז עולה החשש שכל רצונו של המעסיק הוא לפגוע בשכר הקובע שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
לא מדובר על חוזה פיקטיבי, אלא על חוזה אמיתי שחתום, כעת בסיום יחסי עובד-מעסיק האם יש עילה לדרוש כספים עבור שעות נוספות? הכוונה בשאלתי האם שעות נוספות גלובליות כלולות בשעות העבודה שהוגדרו על ידי מקום עבודה, או לכל השעות הנוספות ולא משנה כמה העובד עבד בפועל (יש החתמת של כרטיס בכניסה ויציאה). אם נדרשתי לעבוד ביום 9 שעות, ועבדתי בכל יום הרבה מעבר לכך. האם ה- 20% מכסה הכל, חלק מהשעות או כלום? תודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר