שלום,
אני עובדת בחברה מעל 3 שנים ובממוצע עובדת 35 שעות נוספות לחודש עבורן אני מקבלת תגמול בהתאם, תוספת של כ25% לשכר הבסיס.
מעסיקי החליט לשנות לי את החוזה ובאופן חד צדדי להעביר אותי למה שמכונה שכר גלובלי. הוא הוסיף לשכר הבסיס כ-10% .
אני סבורה שמדובר בהרעת תנאים שכן תכולת המשרה לא קטנה והיא אף עשויה לגדול (בעיקר כעת כשמבחינת המעסיק כשהשכר קבוע).
אשמח לקבל חוות דעת בנושא. אני כעת מתחילה ללמוד את הנושא
תודה
על פי תאורך אין הרעה, כעת בתנאי עבודתך אלא ההיפך שכרך עלה, על מעסיקך לשלם לך הפרשות לפנסיה ולקרן השתלמות על מלוא שכרך ואם תפוטרי תקבלי פיצויי פיטורים על מלוא שכרך. אך אם תעבדי יותר מ35-38 שעות נוספות בחודש, תמצאי נפסדת. לכן אני מציעה לך לרשום את שעות עבודתך וכשתעבדי מעבר למכסה דרשי את המגיע לך. מכל מקום אם עובד מקבל משכורת גלובלית והשעות הנוספות נכללות לכאורה, הוא יוכל לטעון כי לא קבל תשלום עבור השעות הנוספות ולתבוע את התשלום בגינן לפי ערך שעה גבוה של השכר הכולל. אך אם מדובר בענף השמירה או האבטחה קיימת אפשרות של תוספת 9% ותשלום שכר גלובלי. בברכה
ענת רוזנר, עו״ד
ראשית תודה על המענה המהיר. תשובתך לא ברורה לי, אם כעת אני עובדת 35 שעות נוספות ומקבלת עליהן נניח תוספת של 3000 ש"ח מעבר לשכר הבסיס, ולאחר השינוי אמשיך לעבוד אותן שעות (כי המשרה דורשת ממני) ואקבל רק 1000 ש"ח תוספת לבסיס- מדוע זו לא הרעת תנאים ?
אני מסכימה איתך שאם שעות העבודה יהיו ללא שעות נוספות (דהיינו 9 שעות ליום), אזי מדובר בשיפור בשכר כי התוספת נחשבת בסוציאליות, אבל ההעלאה לכאורה זו לא מייטיבה איתי.
אשמח להארותיך.
שבוע טוב
ראי התייחסותי לעיל.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר