שלום רב,
אני עובדת 3 שנים בתחום התרבות בחברה עירונית במשרה מפוצלת:
א-ה 8:30-13:30 ואחה"צ 16:30-19:00 ובכל יום שישי 8:30-12:00.
כלומר, 7.9 ליום ובשישי 3.5שעות. באירועים החלים בערב, אני עובדת בכל פעם כשעתיים בערב האירוע.
כדי להגיע ל 43 שעות שבועיות, אני מקזזת את שעות עבודת האירועים מיום העבודה הרגיל.
שאלותי הן:
1) כיצד צריך להיות מדווח בתלוש השכר שעות העבודה שלי. כיום הם מציינים
כ 8.6 שעות שהן בעצם רק 5 ימים בשבוע. האם זה משמעותי לגבי זכויותי בעתיד או שמחוייב לציין 6 ימי עבודה וכיצד ניתן להגדיר בתלוש לפי השעות שאני עובדת?
2) נדרשתי לעבוד בחול המועד סוכות החל משעה 22:00-24:30 וזאת מלבד העבודה השוטפת שהיא עד השעה 19:00. על פי איזה תעריף עלי לקבל תשלום לשעות אלה?
3) החברה משלמת נסיעות עבור 3 תחנות 70ש"ח, האם זה חוקי?
אבקש להשיב לי בדחיפות
תודה וחג שמח
החברה חייבת לדווח דיווח אמת על שעות עבודתך. אם עבדת 25 ימים בחודש יש לכתוב זאת בתלוש. וכך גם לעניין מספר שעות עבודתך. אם השעות שעבדת בחול המועד באותו יום בו היה ארוע היו מעבר ל-8 שעות, הרי הינן שעות נוספות לפי ערך שעה רגיל בתוספת 25% או 50% לפי העניין.
לא ברור אם החברה משלמת לך 70 ש"ח נסיעות ליום עבודה או לחודש עבודה. אם משלמת לך 70 ש"ח לחודש, התשלום הינו נמוך מזה המגיע לך ועליה לשלם לך חודשי - חופשי מלא.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
עו"ד ענת רוזנר
תודה על המשוב המהיר.
אחדד את עיניין השעות של חול המועד.
אני מקזזת את שעות עבודתי באירועי הערב מתוך השעות של היום כדי לא לחרוג מ 43 השעות השבועיות.
שאלתי היא לגבי התעריף לשעה החל מ22:00 עד ל24:30
האם הוא תעריף רגיל או תעריף של 150% , במידה ואני מקזזת משעות הבוקר שלמחרת?
בנוגע לציון שעות העבודה ליום בתלוש השכר, יש מקום בתלוש הנקרא "נתונים נוספים" ובו מוגדרת המשרה שלי עפ"י 8.6 ליום שזה בעצם שייך לעובדים 5 ימים בשבוע, האם זה משמעותי לגבי זכויותי בעתיד כדיווחים למס הכנסה/ביטוח לאומי/פיצויים וכו'....
בגוף התלוש השכר משולם עפ"י שעות העבודה בפועל.
תודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אינני מבינה את הקיזוזים, על פי החוק - אם את עובדת מעבר ל-8 שעות ליום את זכאית לשעות נוספות. שעתיים ראשונות לפי 125% ולאחר מכן כל שעה לפי 150%. אין הבדל אם אלה שעות ביום או בלילה. עבור 7 שעות בלילה (בין 22.00 ל-06.00 בבוקר משלמים לפי יום עבודה של 8 שעות. הואיל ועבדת רק שעתיים וחצי בלילה, אין לכך משמעות. אלא אם בחברה שאת עובדת יש תעריף כספי שונה לשעות לילה.
כמובן שחשוב שהדיווח בתשלוש יהיה דיווח אמת, כי אם בעתיד תתבעי את המעסיק, מה שכתוב בתלוש הוא הקובע ויכול להיות שיהיה לכך משמעות.
מעבר לכך, אני מציעה כי תקבלי ייעוץ מסודר , בו תציגי מסמכים ותלושי שכר ונהלי עבודה , הסכם עבודה והסכם קיבוצי אם יש. כי הייעוץ הזה איננו מושלם ונכון באשר לא הצגת מסמכים .
בברכה ומועדים לשמחה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר