שלום רב,
האם כאשר אני יוצאה לעבוד בלילה שאחרי החג אני זכאי גם לתשלום יום חג בנוסף לשעות העבודה הרגילות (בלילה אני מקבל 150%). כלומר אם בשבוע של החג אני עובד רק לילות האם מגיע לי תשלום נוסף בשל החג? (בערב חג מפעל לא עובד)
בעקרון, יש לתת לעובד הפסקה של 36 שעות במנוחה השבוית, אלא אם למפעל יש היתר למנוחה שבועית של 25 שעות. אם למפעל אין היתר למנוחה שבועית מקוצרת, ואם לא עבדת בערב חג, נראה לי כי במוצאי החג חלפו 36 שעות מנוחה וגם 25 שעות. אם הנך עובד בתוך שעות המנוחה, 36 או 25 לפי העניין, על המעסיק לשלם לך שעות חג. אם חלפו שעות המנוחה, אין הוא חייב לשלם לך.
בברכת מועדים לשמחה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
