שלום רב,
לפני ראש השנה התראיינתי בחברה במטרה לקבל תפקיד שרציתי.
לאחר 3 ראיונות ובדיקה של 2 ממליצים, קיבלתי הודעה טלפונית על כך שהם שמחים מאוד לקבל אותי לתפקיד וציינו שישלחו חוזה בהקדם.
החוזה לא נשלח, הם עיכבו את העניין תוך הבטחות שונות. לאחר החגים התקשרו, התנצלו על חוסר הרצינות, הסבירו כי הייתה בעיה באישור המשרה.
הם הבטיחו שכעת המשרה אושרה באופן סופי, אמרו שהכינו חוזה שתואם את מה שסוכם בראיונות ונשלחה אלי גירסא מס' 1 לחוזה.
הגעתי למשא ומתן עם אשת משאבי אנוש, סוכמו שסעיפים מסויימים ישונו וסעיף נוסף יבדק.
כבר באותו היום נשלחה במייל גירסה מס' 2 לחוזה ואני אישרתי אותה בכתב וציינתי שאבוא למחרת לחתום על החוזה.
למחרת ציינו שיכול להיות שהמשרה בוטלה וגם שיש בעיה כלשהי עם אחד הדברים שנוספו וביקשו שאוותר על חלק ממה שהובטח לי. ציינתי שזה נראה לי מוזר מכיוון שזה סוכם גם טלפונית וגם נשלח לי במייל מגורם מוסמך של החברה.
הסכמתי לוותר למרות שלא חשבתי שזה הוגן אך למחרת הודיעו שלא מתכוונים להעסיק אותי!!!
חוץ מהתחושה שרימו אותי, נגרם לי נזק מכיוון שבמידה ולא היו מציעים לי משרה פיקטיבית יכולתי למצוא משרה אמיתית.
האם כדאי לדרוש פיצוי? והאם זה אפשרי למרות שהחוזה נחתם רק באמצעות אישור שלי במייל?
תוכלו להפנות אותי לאתר שמפרט על אילו חוקים המעביד עבר כדי שאוכל לצטט אותם בפנייתי אליהם?
בתודה מראש,
ליהי.
כדי לתבוע אותם, יהיה עליך להוכיח כי אכן היתה מצידם התחייבות להעסיקך וכן את הנזק הכספי שנגרם לך. אולי תקבלי חודש משכורת ואולי כלום. אני מציעה לך לקבל ייעוץ בעניין ולהציג את כל ההתכתבווית והמסמכים שהועברו ביניכם.
בברכת מועדים לשמחה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר