שלום.
עבדתי במקום עבודה 7 חודשים, (עבדתי כל חודש בין 20-26 ימים, חוץ מהחודש האחרון שעבדתי בו 18 יום).
והמעסיקים התחלפו ולכן "פיטרו אותי". אך בעצם המשכתי לעבוד במקום העבודה, עוד כשנה, ולא כמשרה מלאה, מדי פעם חצי משרה.
עקב פיטורי בשל החלפת מעסיקים אני צריכה לקבל את ימי החופשה שצברתי במשך 7 חודשי עבודה. כמה ימי חופשה מגיעים לי?
האם גם את ימי המחלה אני צריכה לקבל?
ובאיזה אופן אני צריכה לקבל אותם? המעסיק טוען שאחוז המשרה שלי היא 80 אחוז האם זה נכון? והאם מתייחסים לכל תקופת העבודה שעבדתי שם ?
זא"ת שנה ו7 חודשים כאשר מחשבים את אחוז המשרה של ימי החופש הראשונים? (7 חודשי עבודה)
תודה רבה!!!
לדעתי, מגיע לך עבור 7 החודשים הראשונים שעבדת לפי היקף משרתך אז, דהיינו משרה מלאה. אם עבדת 5 ימים בשבוע את זכאית בגין 7 חודשי העבודה ל-5.8 ימי עבודה בתשלום ואם נעגל זאת - את זכאית ל-6 ימי עבודה בתשלום. אם עבדת 6 ימים בשבוע את זכאית ל-7 ימי עבודה בתשלום.
כדי לעשות חישוב מדוייק יש לבדוק את 7 תלושי המשכורת הראשונים שלך ואת התלוש האחרון.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר