שלום רב! אני עובדת במקום העבודה קצת מעל 4שנים. נמצאת בחודש 5להריון. יש הרבה בעיות עם ההריון וכמו כן המעסיק שלח בקשה למשרד התמת כי מעוניין לפטר אותי. לפני שבוע הוא בא אליי ואמר שברגע שיקבל תשובה חיובית הוא לא יפטר אותי אלה יעביר אותי לתפקיד זוטר ( 4שנין הייתי אשת מכירות עם רכב אז הוא יקח ממני את הרכב ויעביר אותי לייצור) האם זה חוקי? כמו כן אנא תגידו לי בבקשה האם אני יכולה להתפטר לבד ולפי החוק לקבל את הפיצויים? הוא לא נותן פיצויים סתם כי ביקשתי. אולי יש איזשהו חוק שמאיזשהו חודש אני כן זכאית לפיצויים גם אם אני מתפטרת? אנא עזרו לי בבקשה עם 2 השאלות האלה. תודה.
ראשית, לאחר שמעסיקך יקבל אישור לפטר אותך (באם יקבל) הרי שהוא יכול לפטר אותך ויכול שלא. בכל מקרה, אם ירצה לשנות את תנאי העסקתך הוא צריך לקבל אישור גם על זה מהתמ"ת.
בנוגע להתפטרות שלך! היא אינה מומלצת שכן אינך רשאית לקבל פיצויים בעקבות התפטרות שכזו. היי סבלנית בנוגע לתשובתו של התמ"ת! כולי תקווה כי העברת תגובתך לתמ"ת כפי שנדרשת לעשות.
ובכל מקרה, מומלץ לפנות לייעוץ אישי בעניין זה! אומנם אינך מיוצגת, אך עדיף לשלם מעט עבור פגישת ייעוץ מקצועית מאשר לתהות באפלה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר