שלום,
ילדתי בחודש אוקטובר, כך שחופשת הלידה שלי צפויה להסתיים בשנת 2012.
במהלך שנת 2011 לא ניצלתי כ-20 ימי חופשה (תכננתי לנצל אותם בסוף ההריון אך ילדתי מוקדם מן הצפוי).
במקום עבודתי (שירות קבע) לא ניתן לצבור ימי חופשה משנה לשנה, ולכן אני חוששת שימים אלו יאבדו לי (כמובן שאני רוצה לצבור אותם לשנת העבודה הבאה ולהצמיד אותם לחופשת הלידה).
רציתי לדעת מהן זכויותיי בנושא והאם ניתן לעשות הפסקה של חופשת הלידה לפני סיום שנת 2011 (במהלך 14 השבועות הראשונים שבתשלום), לנצל את ימי החופשה ולהמשיך את חופשת הלידה (אם יש דבר כזה מבחינת הזכויות של חופשת הלידה).
אני צפויה לסיים את חופשת הלידה (14 השבועות הראשונים) באמצע ינואר, ואולי שווה אפילו לוותר על שבועיים בתשלום על מנת להרויח כמעט חודש של חופשה בתשלום. למקרה שזה רלוונטי, אני מעוניינת להמשיך את החופשה גם למספר שבועות שללא תשלום.
תודה
לא, מסיבה זו לא ניתן להפסיק את חופשת הלידה. אבל, אין לי ספק כי במקרה כשלך יתנו לך אפשרות להעביר את ימי החופשה לשנה הבאה, שאם לא כן, זוהי אפליה בגלל היותך הורה/אשה. הודיעי בכתב למי שאחראי על עניין כ"א אצלכם, כי הואיל וילדת מוקדם מהמשוער לא הספקת לנצל את ימי החופשה וברצונך להעביר אותם לשנה הבאה. אין לי ספק שתקבלי תשובה חיובית.מכל מקום יש בצבא קצינה בתפקיד של יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים (יוהל"ן ) שמה - גילה כליפי-אמיר ואם תתקלי בבעיה תוכלי לפנות אליה. מס' טל. מטכ,לי 0302-9034/8 אזרחי - 03-5699034/8
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר