שלום
אני עובדת 8 שנים כאשר מתוכם 5.5 שנים מהבית .
שכרי 8800 ברוטו ותוספת קבועה של על שעות נוספות .
כאשר ניקבע המרכיב של השעות הנוספות נאמר לי שאם ייהיו לי שעות מעבר ל40 שעות לערך שמוסיפים לי .
כך במשך 6 שנים אני עובדת 13-14 שעות ביום בחגים בשבתות ביום כיפור ובפסח ובלי לבקש שעות נוספות (ראש גדול).
לאחרונה קצה נפשי וזאת לאחר שנודע לי שכל יתר עובדי החברה מקבלים שעות נוספות וכן מכיון שהוטלו עלי משימות ללא סוף .
ביקשתי מהממונה עליי שעות נוספות לפחות על החגים ונעניתי בשלילה כאשר נאמר לי ששעותיי כוללות גם שבתות וחגים מאידך כאשר משולמים לי ימי מחלה או פדיון ימי חופשה הם משולמים לי רק על סמך משכורת הבסיס ללא התיחסות לשעות הנוספות עוד אציין כי מעולם לא נחתם חוזה אשר עיגן את העיניין וההסכם לגבי השעות הנוספות נעשה בעל פה עם הממונה הקודם שלי אשר קודם בחברה .
מה ביכולתי לעשות ?
השאלה מה סכום התוספת הקבועה שאת מקבלת בגין שעות נוספות. חלקי את המשכורת הרגילה ל-186 שעות ותקבלי את שכרך לשעה. בדקי לפי מספר השעות הנוספות היומיות והחודשיות שאת עובדת אם את עוברת את תקרת השעות הנוספות בגינן את מקבלת תוספת קבועה. בחישוב קחי בחשבון 2 שעות נוספות ראשונות עפ תוספת 25% וכל שעה מעבר לכך תוספת של 50%. אני מציעה כי תבדקי ממוצע של שעות נוספות במשך שנה לפחות. אם תמצאי שאת מקבלת פחות ממה שמגיע לך, כתבי להם מכתב עם החישוב, או פני לעו"ד המצוי בתחום שייצג אותך. אם לא יעזור, הגישי תביעה.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר