שלום
רציתי לדעת האם מגיעים פיצויי פיטורין לעוזרת בית שעבדה פעם בשבועיים במשך 4 שעות ובמשך 5 שנים. עזבה את העבודה וטוענת שיש בידה אישור מרופא תעסוקתי על כך שלא יכולה לעבוד יותר.
האם מגיעים לה פיצויים?
לפי איזה חישוב?
ומה חייב להיות רשום במפורש באישור הרפואי שלה?
תודה מראש
האם היא הודיעה כי היא עוזבת את מקום העבודה בשל המצב הרפואי?
ניתן לטעון, כי לא מגיעים לה הפיצויים כי לא עדכנה לגביי מצבה הבריאותי.
ברמת העקרון המשפטי, יש ליתן בידה פיצויים בהתחשב בגובה השכר שלה לאורך השנים ובוותק.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
זהו שכהעוזרת עזבה צלצל הבן ואמר שהיא בחופשת מחלה חודש ללא שום אישור שראינו במו עינינו פתאום עכשיו היא תובעת פיצויי פיטורין והתברר לי לפי דברי העו"ד שהיא בכלל לא התכוונה לחזור כי היא חולה מאד. סיפור מאד מאד מוזר ומריח לא טוב.... השאלה שלי היא האם זה שלא הציגה שום אישור למצבה הרפואי עד היום, לא מחייב אותי בפיצויי פיטורין נכון?
תודה
כפי שכתבתי לך, אם תציג אישור רפואי שאיננה יכולה להמשיך לעבוד - תהיה זכאית לפיצויי פיטורים. אם לא תציג לא תהיה זכאית.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
כמה זמן הודעה מוקדמת במקרה כזה נותנים?
כמה צריך לשלם עבור דמי הבראה אם עבדה פעם בשבועיים 4 שעות?
כמה ימי חופשה מגיע לה בחמש שנים?
המון תודה
ההודעה המוקדמת היא של חודש במקרה שלך. על המתפטרת לתת הודעה מוקדמת אך אם היא חולה ודאי שההודעה המוקדמת תהיה בעת שהיא חולה ולכן לא תוכל לעבוד ממילא. מגיעה לה דמי הבראה לפי היקף משרתה דהיינו 8/186 שעות חודשיות מוכפל בדמי ההבראה על פי דין. תוכלי למצוא את החישוב המדוייק באתר של חילן טק.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
עניין עוזרת הבית. אם תציג לך אישור רפואי מרופא תעסוקה כי איננה יכולה להמשיך בעבודתה מחמת מצב בריאות לקוי, תהיה היא זכאית לפיצויי פיטורים עקב התפטרותה. חישוב הפיצויים הוא שכר של חודש (ללא החזר נסיעות) מוכפל בשעות עבודתה. לדוגמא אם היא משתכרת פעם בשבועיים 160 ש"ח, שכרה החודשי הוא כ-320 ש"ח מוכפל ב-5 שנים (או מספר חודשי עבודתה מחולק ל-12 ) 320 ש"ח * 5 שנים = 1600 ש"ח, זהו חישוב הפיצויים לדוגמא.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר