חזרתי מחופשת לידה לפני 9 שבועות, עכשיו הציעו לי עבודה במקום אחר הרבה יותר משתלמת באופן מיידי. שמעתי שיש זכות עד 9 חודשים אחרי הלידה להתפטר ולקבל פיצויים ממקום העבודה.
א. אני יכולה לבצע את ההתפטרות ולעבור מיידי למקום עבודה אחר בלי להפסיד את הפיצויים?
ב. אני יכולה להתפטר באופן מיידי מהיום להיום או שיש איזו שהיא תקופה עד שהתפטרות נכנסת לתוקף?
ג. האם בגלל שמתחילת השנה עדיין לא החתימו אותי על חוזה עבודה בגלל שבחוזה החדש מבקום העבודה שלי ביצעו הרעת תנאים וכדי לא לעבור על החוק של הרעת תנאים אחרי לידה הם ממתינים לחתימת החוזה החדש לאחר התקופה הנדרשת בחוק, האם יש לזה השפעה על סעיף ב' שאני יכולה להודיע על עזיבתי המיידית?
על פי החוק אם תתפטרי לצורך טיפול בילדך תזכי לפיצויי פיטורים, אך אם תתפטרי על מנת לעבוד בעבודה אחרת שאין בה פחות שעות עבודה לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. אם ירעו לך את תנאי העבודה במקום הנוכחי לעומת מה שהיה קודם לכן ותודיעי להם בכתב כי אם לא יבטלו את ההרעה, את תתפטרי ותהיי זכאית לפיצויי פיטורים - והם לא ישנו את ההרעה, גם בנסיבות אלה תהיי זכאית לפיצויים.
לגבי ייעוץ ספציפי יותר, אני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר