עו"ד נכבד, שלום וברכה.
א. אם יש לי הסכם פיטורים על גובה פיצויים , אך יש לי גם ביתרת ימי המחלה כ 450 יום, האם ניתן למצות את כל יתרת ימי המחלה עד תומם שאזי יש עדיין יחסי עובד מעביד ואזי הפיטורים יכנסו לתוקף בגמר מיצוי ימי המחלה.
או שאקבל לפי פדיון ימי מחלה.
תוקף הפיטורים הינו 01/12/2011.
בהסכם העבודה יש הסכם קיבוצי שעובד יכול ליצבור ימי מחלה ללא הגבלה.
תודה על תשובתכם
על פי חוק דמי מחלה אין לפטר עובד בתקופת מחלה עד 90 ימי מחלה. מעבר לכך ניתן לפטרו. אם קודם למחלה ניתנה הודעה מוקדמת לפיטורים, ניתן לפטר במועד שנקבע. לכן, אם כבר קבלת הודעת פיטורים ואינך במחלה לא תוכל להאריך את תקופת העבודה שלך בגלל ימי מחלה. אם אינך בשירות הציבורי או אם אין הסכם קיבוצי הקובע כי העובדים זכאים לפיצוי בגין אי ניצול ימי מחלה, לא תוכל לקבל פדיון ימי מחלה.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
א. יש ברשותי אישור מרופא תעסוקה שלפי המיסמכים העומדים לרשות הרופא אני לא מסוגל לעבוד יותר. , האם לפי אישור זה אוכל להאריך את תקופת העסקה שכן קרן הפנסיה לא מטפלת בבקשה עד גמר מיצוי ימי המחלה.
תודה מראש
א. יש ברשותי אישור מרופא תעסוקה שלפי המיסמכים העומדים לרשות הרופא אני לא מסוגל לעבוד יותר. , האם לפי אישור זה אוכל להאריך את תקופת העסקה שכן קרן הפנסיה לא מטפלת בבקשה עד גמר מיצוי ימי המחלה.
תודה מראש
פנה למעסיקך והצג את אישור רופא התעסוקה ובקש ממנו לנצל את ימי המחלה. אם לא יסכים, לא תוכל לכפות זאת עליו, אם נתן לך הודעת פיטורים קודם למחלה. אם ימי המחלה קודמים להודעת הפיטורים, יהיה עליו לאפשר לך לנצל, לפחות 3 חודשים. במקביל פנה לקרן הפנסיה והתייעץ עמם.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר