לאחר 5 שנים עבודתי בתור מזכירה המעסיק טוען שהמצב בעסק לא כ"כ טוב ולכן מחייב אותי לעבוד במקום 9 שעות הרגילות שאני חייבת לתת 6.5 שעות. והורדת השעות האלה מתבצעת על חשבוני במשכורת. אני מרוויחה 4500 ש"ח נטו ולכן לא יכולה להרשות לעצמי להביא משכורת עוד יותר נמוכה מה גם שאני המפרנסת היחידה בבית. המשרה שלי זה 9 שעות 5 ימים בשבוע. א-ה. כמו כן הוא אמר שאם העבודה שלי לא תתבצע בזמן אני אצטרך להגיע פתאום גם בימי שישי וזה לא ייחשב כשעות נוספות אלה חלק מהשעות הרגילות שלי ש"ניהיו לי חסרים ". אנא מכם עזרה דחופה. האם זה חוקי? גם לגבי הורדת שעות וגם לגבי ימי שישי. כמו כן מה האופציות לפי החוק שעומדות לרשותי. אין לי כסף לעזרה או התייעצות עם עוד. אנא מכם תעזרו לי!!! תודה.
לחלוטין לא מדובר בהליך חוקי, מדובר בהרעת תנאים אשר מחייבת את העובד לספוג על חשבונו קשיים של המעביד. דבר שאינו ראוי ואינו חוקי לכל הדעות.
תודיעי למעסיקך בכתב בבקשה, כי אינך מקבלת את הרעת התנאים החדשה ומתעקשת להמשיך לעבוד במתכונת הרגילה שלך. באם הוא חפץ שלא תעבדי כך עליו לפטר אותך על כל המשתמע מכך! היינו לערוך לך שימוע כדין, ליתן בידך הודעה מוקדמת של 30 ימי הודעה מוקדמת, תשלום פדיון ימי הבראה, פדיון ימי חופשה ופיצויי פיטורים מלאים בהתבסס על המשכורת טרם הרעת התנאים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר