שלום רב,
לפני כמה כ10 חודשים בדרכי לעבודה עברתי תאונת אופנוע
שברתי 2 צלעות ואת שורש כף יד ימין (עבודתי עם עכבר ואני ימני)
במהלך תקופת המחלה אט אט התבררה חומרתה ומעסיקי לא הפסיק ללחוץ עליי
להגיע לעבודה ולהפסיק עם ימי המחלה כשטענתי שידי שבורה הוא אמר שניתן לעבוד עם היד השניה :) (אין מצב לסוג העבודה שלי) בקיצור שזה הבין שאני לא מתכוון לעבוד בעודי מגובס אמר שאם לא אחזור לעבודה באותו יום (בדיוק הייתי צריך לחדש את ימי המחלה ) לא יהיה לי לאן לחזור (הקלטתי אותו בנייד) אני לא האמנתי למשמע אוזני אחרי 9 שנים שעבדתי שם והייתי מוערך בקיצור בהתייעצות קצרה החלטתי להיות נאמן לגופי והמשכתי עם ימי המחלה עד להורדת הגבס כשהגעתי למקום עבודתי מוכן ליום עבודה פוטרתי באותו יום רציתי לשאול אם מעסיק יכול לעשות דבר כזה מבחינת החוק ללחוץ לאיים וגם לממש. אני כבר מצאתי מקום אחר טוב פי כמה אך הפצע הזה פתוח עבורי היות ואני מרגיש שבמדינת חוק לא יתכן שמעסיק יכול לעשות לעובד שעבר תאונת עבודה דבר שכזה. מצטער על אורך הטקסט היה לי יותר לכתוב השתדלתי לקצר
לחלוטין מדובר בהליך לא תקין של פיטורים מתוך טעמים שנגועים בחוסר תום לב.
ראשית, מעסיק אינו יכול לכפות על עובד לסיים את ימי המחלה הנתונים לו , במיוחד שמדובר בתאונת עבודה. כמו כן, יש לקיים לעובד טרם הפיטורים שימוע כדין בו הוא יכול להיות מיוצג ושם יציג את כל טענותיו אל מול טענות המעסיק.
לעניות דעתי ישנה כאן עילת תביעה ברורה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר