שלום רב ראשית תודה רבה על התשובה הקודמת
פיטוריי נכנסו לתוקף בסוף 09/11 בהודעה מוקדמת נכתב כי גמר חשבון יערך במשכורת אחרונה.
מעסיקי העביר היום מכתב שיחרור של כספי הפיצויים, אך מסרב לחתום על שיחרור כספי פוליסת המנהלים. היום הודיע לי טלפונית כי הגיעו אליו שתי דוחות חניה שאני ביצעתי והוא אינו מוכן לחתום על הטופס שיחרור, עד שאני אשלם הדוחות או לחילופין ימסור לו הצהרה שאני לוקח אחריות על הדוחות. ברור לי שאני צריך לשלם הדוחות, ואין כל כוונה להתחמק מכך, ואף הבהרתי לו את העניין. אך משום מה הוא מתעקש, כי עלי לקבוע איתו פגישה, ולהעביר לו הצהרה חתומה ורק אז הוא יחתום על השיחרור, נראה לי שהוא מחפש צרות (כי הוא לא עונה לטלפונים שלי, ולקבוע איתו פגישה בכלל לא בא לי, לתת לו את התענוג להריץ אותי אחריו, מה שאני בטוח שהוא יעשה) ואני שואל אייך אני יכול לספק את רצונו זה, ולגרום לו צרות הכי קשות שאפשר?
עוד מעט עובר חודש, ועדיין הוא מחזיק לי את כספי הביטוח בטענות שונות ומשונות. שאלתי א: האם זה חוקי? ב: האם אין פה הלנת שכר? ג: האם יש סיכוי לתביעה מולו?
בברכה מאיר
לחלוטין מדובר בהליך לא תקין.
נסה להקליט אותו כמובן דורש את זה ממך ובכל מקרה, גש למקום העבודה ושלם את הדוחות דנן. אין זכות למעסיק לעכב כספים שמגיעים לך על פי דין ולחלוטין יש כאן עילת תביעה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר