לעו"ד דמרי , בן שחר שלום וברכה.
בעבר קיבלתי תשובה ממך אך היא לא ברורה לי.ברצוני להבין את חוק מיצוי ימי מחלה לפני מועד פיטורים היות, והנושא לא כל כך ברור.
א. קיבלתי מכתב פיטורים ללא שימוע, ביום שקיבלתי מכתב לא שהיתי בחופשת מחלה, אך יש רצף של ימי מחלה במועדים שונים לפני ואחרי קבלת מכתב הפיטורים , האם אוכל למצות את כל יתרת ימי המחלה הצבורים לי כ- 450 יום . מועד הפיטורים הינו בתאריך 01/12/2011.
ב. האם המעביד יכול לתת לי פדיון ימי מחלה בלבד ולא למצות את ימי המחלה.
בעבודתי יש הסכם קיבוצי, כמו כן אני סובל ממחלה כרונית , חליתי בהיותי עובד בעבודה לפני כ 9 שנים
העניין דחוף ביותר , אשמח מאוד אם תענה לי בהקדם תודה רבה מראש
ימי מחלה ניתנים למיצוי כימי מחלה עד 90 יום בהתאם לאישור רופא מוסמך והסכמת המעביד לקבל אישור זה, גם אם נצברו לך יותר ימים.
בחלק מהמגזר הפרטי והציבורי, המעסיק מאפשר לעובד לפי משורת הדין, מיצוי ימי מחלה נוספים מעבר ל - 90 יום במידה והעובד חלה ונצברו לזכותו ימי מחלה .
פדיון ימי מחלה אינו אפשרי כעקרון בסיום יחסי עובד מעביד.
בחלק ממפעלים ממשלתיים או גופים ממשלתיים או בהסכם קיבוצי/עבודה אישי, קיימים הסדרים לפיהם ניתן לפדות ימי מחלה בסיום יחסי עובד מעביד, אך מגמה זו הולכת ומצטמצמת ברבות השנים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר