שלום וברכה, אנוכי עובד בבנק 5 שנים ועשרה חודשים, לאחר 5 וחצי שנים במוקד הוחלט להעביר אותי לסניף עבודה פורטאלית מול לקוחות, לאחר שיבוצי בסניף, הבעתי אי רצון להישאר בסניף וביקשתי לעבור תפקיד, נאמר לי ע"י האחראי שהוא סיכם שב 1/9 אני משוחרר מהסניף, אין כרגע שיבוץ ספציפי אך זה יימצא וכנראה לא במערך הסניפים, לאחר תאריך זה לא קרה דבר ושלחתי לו שוב מייל ובו שאלתי מה קורה והוא טען שהנושא בבדיקה, בפעם השלישית ששאלתי, נאמר לי שעד סוף השבוע אני אקבל תשובה,ואז הוא שלח לי מכתב זימון לשימוע לפני פיטורין, בסוף התהליך הזה פוטרתי, האם זה חוקי? מה גם שהועד של הבנק סרב לייצג אותי בשימוע, האם הועד לא חייב לייצג אותי, האם זה חוקי להעביר אותי מתפקיד לתפקיד בלי הכשרה מספקת?
כן, זה חוקי להעביר עובד מתפקיד לתפקיד בהסכמתו. אם העובד איננו מסכים, יכול המעסיק להציע לו תפקיד אחר או לפטרו. אלא אם חל על העובד הסכם קיבוצי הקובע אחרת.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר