עו"ד שלום וברכה.
א. פוטרתי מעבודתי ואני עדיין עובד עד 29/11/11, ובמהלך השנים צברתי כ- 400 ימים בימי המחלה, מה עלי לעשות על מנת שהמעסיק ישלם לי את כל ימי המחלה.
ב.אני חולה במחלה כרונית כבר 10 שנים- ניגשתי לרופא תעסוקה ויש ברשותי אישור מרופא תעסוקה שאיני יכול לעבוד.
ג. בעבודתי ישנו הסכם קיבוצי שניתן ליצבור ימי מחלה ללא סוף. שבסיום העבודה עושים חישוב של פדיון ימי מחלה- 6 ימים לכל חודש שביתרה.
ד. אני לא רוצה שיעשה חישוב של פדיון אלא שהמעסיק ימשיך לשלם לי שכר עד גמר מיצוי ימי המחלה הצבורים.
ד. מה עלי לעשות .אני אובד עצות כיון שהלכתי לעבודה גם בהיותי חולה כאשר לא הרגשתי טוב על מנת ליצבור את הימים לשעת הצורך וכעת אני מפוטר וחושש לאבד את הימים.
תודה רבה
א. ראשית באם הינך משויך להסכם קיבוצי כלשהו יש לבדוק מה ההסדר של ההסכם ו/או צו ההרחבה בתחום שלך לגבי ניצול ו/או פדיון ימי מחלה , בהתאם לסעיף ג' הרי שניתן לפדות 6 ימים לכל חודש של צבירה היינו עליך לחשב מהו סכום החודשים של הצבירה ומהם להכפיל ב- 6 ימים לכל חודש.
ב. משאלתך לא מובן האם התפטרת ו/או פוטרת... ומה השאלה בדיוק?
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
עו"ד נכבד.
א. פוטרתי מהעבודה.
ב. פניתי לקרן הפנסיה והם אמרו שהם לא משלמים% נכות עד שלא ממצים את ימי המחלה , העניין הוא אם זה כביל גם כאשר מפטרים את העובד?
תודה מראש
כאשר מפטרים עובד יש ליתן בידיו קודם כל את ההזדמנות לנצל את מלוא ימי המחלה שלו. באם הינך באמת לא יכול לעבוד בהתאם להוראת רופא תעסוקתי, פעל לקבלת מלוא ימי המחלה שלך ממנו ונצל אותם טרם סיום ימי העובד מעביד בין הצדדים, שימת לב מעסיקך כי מניין הימים של ימי ההודעה המוקדמת יפסקו ביום שבו תודיע על ימי מחלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר