שלום רב,
אני מועסק כשנה וחצי בחברה (18 חודש), המשכורת שלי בנויה ממשכורת בסיס + אחוזים. בחודש ה 14 לעבודתי לאחר שדרשתי פתחו לי קרן פנסיה (לא שולם לי מחודש 6). הנהלת חשבונות לא הסכימו לבצע רטרואקטיבית וחששתי בשלב ההוא לפנות להנהלת החברה ולבקש.
לאחרונה הוכנסו לא מעט אנשי שיווק למקום העבודה ורמת המכירות ירדה עקב החלוקה וכמו כן יחסו של המנהל אלי הורע (יחסי עבודה מתוחים ולא נעימים לרוב).
כתוצאה מכך ירדה הכנסתי בסך כללי של 20 -25 אחוז בממוצע.
*ביקשתי לסיים את עבודתי היות והשכר ירד משמעותית ,הסברתי שרמת השכר נפגמה בעיקר בגלל כמות אנשי המכירות , בגלל שהחברה ביצעה פעולות של הגברה משמעותית של אנשי המכירות הורעו תאני ההכנסה שלי ,הצגתי זאת כך,כמו כן התנהלות המנהל כלפי (כגון פחות הפנית לקוחות וכו -פחות שיתוף פעולה פגעו במכירות שלי), ביקשו ממני להוציא מכתב התפטרות ובסיכום בע"פ אקבל את זכויותיי כמו מפוטר. (כמובן שלא יתנו לי מכתב פיטורין.)
באופן כללי אני מעוניין לסיים בדרך נעימה וטובה את עבודתי. באותה שיחה ששוחחתי עם בעלי החברה ביקשתי העלאת שכר הובהר לי שאין מקום להעלאת שכר ומכאן שאם ברצוני לסיים עלי לבקש לעזוב ולהתפטר.
ביקשתי לסכם תנאי עזיבה בכתב כך שאסיים את עבודתי ואתפטר אך אקבל פיצויים כמפוטר ואקבל מכתב פיטורין ומכתב שחרור פנסיה, בעלי החברה מסרב בכל תוקף לכך וטוען : את לא תפתח למו"מ את הנושא, אתה עוזב ואין כאן מו"מ , מובטח בע"פ כי תקבל את זכויותך כמו מפוטר. (אגב היסטורית הם לא נהגו כך עם עובדים שעברו לחברה מתחרה והם לא קיבלו פיצויים כאשר התפטרו).
לאחר מספר ימי מחשבה תוך כדי שאני עובד כרגיל פנה אלי בעלי החברה שוב בדרישה להבהרה למעשי. הופעל לחץ כבד עלי לפעול ולהגיע להחלטה. ננזפתי בקיצור (לא נסכים לעובד שיהיה עובד וגם נפקד כלומר לדבריהם לא מתפקד בעבודה וזה לא נכון בכלל ). איימו עלי כי יכולים להוציא לי מכתב הפסקת עבודה
1.האם קיימת עילה להפסקת עבודה אם אני מתפקד כראוי ,משמעת ופעילות וכו ואיך מומלץ להגיב בשלב זה , או שפשוט זהו איום סרק וההסבר של הבעלים לדבריו (אני יכול לעשות כך אבל בשלב זה אני לא מעוניין) ההסבר הזה הוא מופרך וסתם הפחדה.
2.האם עלי לדרוש השלמת תנאי הפנסיה רטקואקטיבית לפי 6 חודשים ואז להתפטר וכך אקבל בכל מקרה על פי חוק את הפיצויים ואת הפנסיה מחודש 7 בעצם גם אם אתפטר (אפסיד רק חצי שנה בכל מקרה ,כלומר חצי שנה ראשונה).
אם אבקש במצב הקיים עכשיו השלמת הפנסיה (8 חודשים נוספים אחורה רטרואקטיבית) האם זה מצב המסכן אותי או שלהיפך במצב הזה אם אוציא מכתב הם יזהרו כפל כפליים ??
אני לא סומך עליהם שישלמו לי את כספי כמו מפוטר
וכמובן זה מותנה על ידם שלא אעסוק בתחום לדבריהם 0שלא אדפוק אותם במילים שלהם).
3.האם לדעתך עלי לעמוד על זכויותי ולהוציא מכתב המתריע על הרעה ביחס המעביד אלי ( אוירה , פחות מפנה לקוחות אלי,העליב אותי פעם אחת בצורה משמעותית לציטוט "עוף לי מהעניים" ) בקיצור להוציא מכתב ולדרוש השלמת תנאים והשלמת תנאי הפנסיה על פי החוק לפי 6 חודשים ובכך אקדים הגנה לפני שיוציאו לי מכתב הפסקת עבודה.
3.האם עלי לפעול בדרך הפשוטה כפי שהובהר לי ע"י הנהלת החברה כלומר להוציא מכתב התפטרות ואז לסיים יפה ולקבל מה שכבר יתנו ולסמוך עליהם. פשוט להכיר במצב ולעזוב כך ..
אני אובד עצות ולכן אבקש את עצתך בהקדם, אני מבין שהם לחוצים עלי.
תודה רבה מראש אודה לתשובה מפורטת כך שלא ישארו הרבה סימני שאלה.
אילן
בהתאם לאמור בשאלתך:
לאור העובדה כי לא שולמה לך פנסיה כדין ואין בכוונת החברה להעביר לך רטרואקטיבית את הסכומים דנן, הוצא מכתב התראה למעסיק, כי הינך דורש להסיר את המחדל תוך 14 ימים מיום מכתבך.
באם מעסיקך לא ישיב לבקשתך זו ו/או לא יפעל להסרת המחדל, השב למעסיקך במכתב התפטרות בשל הרעת תנאים נמשכת שאינך רוצה לתת לה עוד יד, הצהר כי ניתנה התראה ראויה בפני המעסיק וכי הוא לא פעל להסרת המחדל, כי ימי ההודעה המוקדמת יחלו החל מיום מכתב ההתראה להפסקת המחדלים
ובכך בעצם תקנה לך זכות לתבוע פיצויים בגין הרעת תנאים נמשכת.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
בעקבות המתיחות הקיימת בעלי החברה יקבלו זאת באופן שלילי וידאגו להוציא אותי מהעבודה בתנאי הפסקת עבודה,
המנהל הישיר שלי תופר לי "עסקה " מול בעלי החברה ומעביר מסרים כביכול שאני לא מתפקד וכך בעלי החברה מאיימים בהפסקת עבודה.
כמו כן במידה ואפנה אליהם האם הרטרואקטיבי ישולם שם גם הפרשה לפיצויים וכתוצאה מכך שאם אתפטר אקבל על פי חוק את הפנסיה ואת הפיצויים בלי טובות מהם ?
תודה
לא מובן לי המושג הפסקת עבודה? יש פיטורים ו/או התפטרות! הפסקת עבודה אינה שוללת פיצויים , אלא נהפוך הוא גורמת למתן פיצויים! גם אם המעסיקים לא מרוצים ממך אין בכך לשלול פיצויים.
וכן רטרואקטיבית אמור להיות משולם גם בנוגע לפיצויים כמובן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
שהם יכולים לתת לי מכתב הפסקת עבודה על בסיס פגיעה בעבודה וכו ומכאן החשש
אני מניח שברגע שאפנה אליהם במכתב כמו שהסברת הם יזהרו לעשות כך
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר