שלום רב,
לפני מספר שנים עבדתי אצל מישהו מבלי לקבל שכר.
העבודה התבצעה עבור לקוח, לפי שעות, והלקוח שילם ל"מעסיק" שלי תמורת עבודתי, אבל זה מעולם לא שילם לי שכר על כך, ואני לא ביקשתי שכר כזה.
האם יש לי כעת עילה לתבוע אותו על שכר עבודה על אותה תקופה ? (אין חוזה העסקה בכתב)
סעיף 5(1) לחוק ההתיישנות, קובע כי התקופה שבה מתיישנת תביעה שלא הוגשה עליה תובענה היא שבע שנים. סעיף 6 לחוק ההתיישנות קובע כי תקופת ההתיישנות מתחילה ביום שבו נולדה עילת התובענה.
הזכות לפיצויי הלנת שכר, להבדיל משכר עבודה, תתיישן אם לא הוגשה תובענה לבית דין אזורי כמשמעותו בחוק בית הדין לעבודה, תוך שנה מהיום שבו רואים את השכר כמולן, או תוך 60 ימים מהיום שקיבל העובד את השכר שבו קשור הפיצוי, הכל לפי המוקדם.
סעיף 1 לחוק הגנת השכר מגדיר "שכר מולן" כ"שכר עבודה שלא שולם עד ליום הקובע". הלנת שכר הינה אפוא, שכר שלא שולם או ששולם באיחור.
בחוק "הודעה לעובד על תנאי עבודה", אין חובה לחוזה העסקה אלא קיימת חובה להודיע לעובד בתוך 30 יום מיום תחילת עבודתו על תנאי העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה על המענה.
אם הבנתי נכון מדבריך, אתה סבור שחלה התיישנות על התביעה (חלפה יותר משנה) כיוון שמדובר ב"הלנת שכר" ?
מה שכתב לך עו"ד יגאל כהן הוא כי לא חלה התיישנות על התביעה לשכר אם טרם חלפו 7 שנים מהמועד בו עבדת.. לכן, תוכלי לתבוע את השכר אם לא חלפו 7 שנים. לא תוכלי לתבוע פיצויי הלנת שכ אם חלפה יותר משנה. כמובן שאת זכאית לתבוע הפרשי הצמדה וריבית על השכר שלא קבלת.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר