התחלתי לעבוד ב 11.9.2011 וסיימתי לעבוד ב 27.9.2011. מתן ההודעה על סיום העבודה נעשה בערב חג ובהודעה הטלפנית בה הודעתי כי לא אגיע לעבודה לאחר החג.
משיחה מול המעסיק נאמר ונרשם לי בכתב כי לא ישולם לי משכורת כי בהסכם אני חתומה על מתן הודעה מוקדמת בכתב 14 יום.(פרק הזמן שעבדתי בפועל).
יותר מזה נרשם כי: "בשלב זה, תהא החברה מוכנה לוותר על דרישתה לתשלום יתרת הסכום המגיע לה ממך" (סכום דמי ההודעה המוקדמת גבוה מהשכר שהצטבר בתקופת עבודתי)
האם עפ"י חוק מותר למעסיק לא לשלם לי? האם הם יכולים לדרוש תשלום ממני?
תודה.
חוק הודעה מוקדמת קובע:
עובד המבקש להתפטר מעבודתו ייתן למעבידו הודעה מוקדמת להתפטרות, לפי הוראות חוק זה.
1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;
הודעה כאמור בסעיף זה תינתן בכתב ותציין את יום הוצאת ההודעה ואת יום הכניסה לתוקף של הפיטורים או ההתפטרות, לפי הענין, והכל בהתאם להוראות חוק זה.
עובד שחדל לעבוד ולא נתן למעבידו הודעה מוקדמת להתפטרות כאמור בחוק זה, ישלם למעבידו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה המוקדמת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
מכאן, המעסיק יכול לקזז רק 1 יום מתוך השבועיים שעבדתי?
בנוסף, את ההודעה נתתי בערב חג(יום רביעי) כאשר לאחריו שישי שבת, ורק ביום ראשון לא הגעתי. במידה והיה המעסיק נותן מתן הודעה מוקדמת האם הימים הללו היו נכללים בימי הודעה מוקדמת? למה כאן זה לא נכלל?
על פי החוק, הודעה מוקדמת צריכה להיות בכתב ולא בע"פ. ההודעה צריכה לציין את יום הוצאת ההודעה ואת יום כניסת הפיטורים או ההתפטרות לתוקף, לפי העניין.
בתקופת הודעה מוקדמת עליך להימצא בעבודה אלא אם המעביד הורה לך אחרת.
הסכם עבודה יכול להטיב עם זכות העובד שנקבעה בחוק ולא לגרוע ממנה.
היה עליך להוציא הודעה מוקדמת כחוק והמעביד מצידו אינו יכול להתנות בהסכם על החוק לגבי ימי הודעה מוקדמת נידרשים.
בנסיבות העניין רצוי כי תסתייעי ביעוץ אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר