אני עובדת בחברה 5 שנים .עד היום אין לי קופת גמל .המעביד גם לא שילם נסיעותבמשך 4 שנים.עכשו הוא רוצה לפתר אותי בלי לתת מכתב פיטורין.מה אני צריכה לעשות כדי לקבל מכתב פיטורין ?אם הוא חייב לשלם לי גם דמי נסיעות ופנסיה רטרואקטיבי?
אם נזקקת לנסיעה לעבודה וחזרה תוכלי לתבוע את הוצאות הנסיעה על כל התקופה לפי חודשי חופשי. תוכלי לתבוע אותו על פיצוי בגין כספי הפנסיה שלא העביר לך. אם יסרב לתת לך מכתב פיטורים, הקליטי אותו (זה חוקי) כשהוא אומר לך שאת מפוטרת, תמללי זאת ופני לבטוח הלאומי לצורך קבלת דמי אבטלה. אם לא ישלם לך פיצויי פיטורים תוכלי להשתמש בהקלטה ובתמלול כדי להוכיח את זכאותך לפיצויי פיטורים בתביעה שתגישי.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה רבה על יעוץ
ראשית, נסי להקליט את מעסיקך מאשר את הפיטורים . באם לא ניתן הפני למעסיקך מכתב המבקש לאשר כי את מפוטרת החל מיום כזה וכזה.
מדובר בהליך פיטורים שלא כדין וכמובן במלוא הזכויות המגיעות לך שלא שולמו כדין ועל כך יש להגיש תביעה בבית הדין לעבודה ע"י ייצוג משפטי ראוי.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר