שלום. שתי שאלות על דינם ומשמעותם של ימי מחלה:
1). האם רשאי מעסיק לאחר 3 שנות עבודתי בחברה להחליט פתאום להוריד לי מהשכר עבור ימי מחלה, בהתחשב בעובדה שעד כה לא ירד לי בשכר מעולם על ימי מחלה. האם זה נכנס בגדר הרעת תנאים? מן הראוי לציין מהצד השני כי המעסיק דאג להגן על עצמו בכך שלפני מספר חודשים הגיש לי דף המציג את תנאי העסקתי, ולא ששמתי לב מצוין שם שימי מחלה הם על פי החוק.. על אף שמיום הגשת דף זה ועד היו לא ירד לי בשכר עד החודש.
2). מה משמעותם של הצטברות ימי מחלה בדומה להצטברותם ל ימי חופש בתלוש השכר פר חודש עבודה. ברור לי כי לא ניתן לממש ימים אלו שהצטברו לי במקום הורדה בשכר, כך אמר המעסיק, ואם כך, מה משמעות ההצטברות?
1) זכותו של המעסיק לנכות משכר העובד, אפילו ולא עשה זאת קודם לכן, את הניכויים המותרים בחוק כגון ימי מחלה וכו'.
2) הצטברות הינה רק לעניין ניצול ימי המחלה, נא שימת ליבך, כי טרם פיטורים ו/או התפטרות יש ליתן בידי העובד לנצל את מלוא ימי החופשה הצבורים לו (כמובן בהתאם לאישור מחלה רפואי כדין).
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר