שלום
אני חליתי בטרשת נפוצה ולפי מה שאומרים רופאים לא נוכל לחזור לעבודה בהיקף נוכחי (אני עובדת כל יום משעה 8-00 עד שעה 17-30 ויותר ).היום אני בחופשת מחלה כבר חודש שני.רופא שמטפל בי אמר שיתן מכתב למקום עבודתי על מגבלות שלי.מתי אני צריכה להגיש אותו למעסיק? הבנתי שבדיקה אצל רופא תעסוקה לוקח זמן ויכולים להפנות אותי אליו רק אחרי 3 חודשים של חופשת מחלה .האם אני רוצה לחזור לעבודה לפני 3 חודשים המכתב מרופא נורולוג יכולים לקבל במקום עבודתי?
החוק קובע כי עליך לדווח למעביד על חופשת המחלה ולהעביר אליו את העתקי אישור ימי המחלה שניתנו ע"י רופא מוסמך לצורך תשלום שכרך.
את יכולה לשהות עד 90 יום בימי מחלה (במידה ונצברו לך). מעבר ל- 90 יום יש לקבל אישור רופא תעסוקתי לגבי המשך העסקתך.
במידה ותרצי לשוב לעבודתך קודם לכן, עליך לקבל הפניה מרופאת משפחה לרופא תעסוקתי שיקבע את כשירותך לעבודה.
במידה ולא צברת מספיק ימי מחלה, את יכולה לפנות לבטוח הלאומי בבקשה להבטחת /השלמת הכנסה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר