התחלתי את עבודתי בחברה ב-10/2009 למשך 11 חודשים בתום ה11 חודש התפטרתי מעבודתי. (התחלתי לעבוד בארה"ב) בחודש יולי 11 התחלתי לעבוד שוב באותה חברה ובאותו תפקיד. שאלתי היא - האם הוותק לחישוב פיצוי פיטורים מוכר לי מ-10/2009 או מיולי 2011.... וכן המעביד לא הפקיד לי לקרן פנסיה, האם אני זכאי לתבוע אותו על התקופה הראשונה (ממתי הוא חייב להפקיד לקרן הפנסיה?)
תודה רבה
אין רציפות לצורך פיצויי פיטורים כי יש הפסקה מעבר ל-6 חודשים (באותה עת החוק קבע כי הפסקה מעבר ל-3 חודשים מפסיקה את הרצף). כן, תוכל לתבוע פיצוי במקום כספי הפנסיה שלא הועברו וזאת החל מהחודש השביעי לעבודתך , דהיינו החל ממאי 2009 .
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
עו"ד רוזנר תודה רבה על התגובה המהירה, שאלה נוספת האם התקופה הראשונה נחשבת לי כוותק לתשלום פנסיה, או שעכשיו בתקופה השניה שהתחלתי שוב לעבוד באותו חברה החל מחודש 07/11 המעביד אמור לשלם לי פנסיה רק אחרי חצי שנה...? הכוונה האם התקופה הראשונה נחשבת לי ז"א אני זכאי לפנסיה במחודש 07/11? או צריך להמתין חצי שנה?
התקופה הראשונה לא נחשבת כי איננה רצופה וחלה הפסקה ארוכה.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר