שלום רב,
עבדתי במשך 3 חודשים אצל מעסיק, משכורת לפי תעריף שעתי, עבודת כוננות - כלומר, מתן כונניות חודש מראש, כאשר במידת הצורך (אם יש עבודה) מופעלת הכוננות ואם התמזל מזלי לתת כוננות ספציפית זו מראש - "הופעלתי" והגעתי לעבודה.
הודעתי על פיטורין כרשום בחוק ובהסכם העבודה, וביקשתי לפדות את ימי החופשה שנצברו.
למיטב ידיעתי, במקומות עבודה קודמים בהם הועסקתי על בסיס תעריף שעתי, פדיון ימי חופשה היה לפי תעריף יומי.
נדהמתי לגלות כי פדיון ימי החופשה נעשה לפי תעריף שעה ולא לפי תעריף יומי - כמקובל וידוע לי.
האם החוק מאפשר למעסיק מתן פדיון ימי חופשה לפי תעריף שעה או שמא עליי לדרוש את הפדיון המדובר לפי תעריף יומי?
אודה לך מאוד על עזרתך בנושא.
סעיף 10 לחוק חופשה שנתית קובע, כי דמי החופשה, אשר ישולמו לעובד שיצא לחופשה, יהיו בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד, למעט תשלומים לכיסוי הוצאות, שאינן קיימות בעת החופשה.
לגבי עובד יומי ועובד שעתי, קובע סעיף 10(ב)(2) לחוק, כי שכרו הרגיל הנו שכר העבודה היומי הממוצע, היוצא מחלוקת שכר רבע השנה שקדמה לחופשה ב-90, או חלוקת רבע השנה של העבודה המלאה ביותר, שב-12 החודשים שקדמו לחופשה ב-90, הכול לפי בחירת העובד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
עבדתי אצל המעסיק הזה בסה"כ 3 חודשים, ולכן ביצעתי את החישוב של סה"כ 3 המשכורות (ברוטו) הללו וחילקתי ב- 90. שכר העבודה היומי הממוצע שיצא לי מהחישוב הזה (68.6) גבוה מתעריף השעה (40) לפיו חישבו לי את פדיון ימי החופשה. מה עליי לעשות כעת? האם לדרוש את ההפרש?
אודה על עזרתך הרבה פעם נוספת.
הציגי את החישוב בפני המעביד ודרשי תמורה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר