שלום רב,
אני עובדת בחברה כבר שנה ו-4 חודשים.
לא הפרישו לי כספים לקרן פנסיה כפי שהחוק אומר החל מהחודש ה-9 [כשקיימת לי קרן פנסיה ממקום אחר - ביקשתי שיפרישו לי לקרן הקיימת].
לאחר המון פניות שלי למעסיק רק בחודש שעבר פעם ראשונה שהפרישו לי וגם רק על חודש אחד. לא על כל החודשים הקודמים. כמו-כן, לא ראיתי בקרן הקיימת שלי שום הפקדה.
פניתי למעסיק במכתב נוסף שכבר בו אמרתי שלא ראיתי את ההכנסה ולפי מה שידוע לי אם הפרישו לי לקרן אחרת אז צריך את חתימתי ולא החתימו אותי על כלום. להיפך אני החתמתי את המעביד שלי על טפסים של הקרן הקיימת שלי.
בסופו של דבר - המעסיק דיבר עם המנהלת הישירה שלי וביקש ממנה לפטר אותי [הסיבה האמיתית - היא הפניות שלי לדרישה של הדברים שמגיעים לי, ציטוט של סמנכ"ל החברה "אני מכיר בנות כמוה" , הסיבה שנאמרה ב"כאילו" - שפתחתי שביתת מכירות - דבר שנאמר בדיוק יום-יומיים לאחר שסגרתי עסקה של כמה אלפים].
אני מסיימת לעבוד בתחילת חודש הבא [ב-6.12]. רציתי לדעת האם המעסיק מחוייב להפריש לי את כל הכסף לקרן פנסיה על החודשים הקודמים? אם כן, והוא לא עושה זאת מה אני אמורה לעשות?
כמו-כן, יש לי ימי חופש שלא ניצלתי. האם המעביד אמור לשלם לי עליהם בסוף התקופה?
תודה מראש.
ראשית, באם היתה קיימת לך קרן קיימת הרי שעל מעסיקך היתה החובה לשלם לך את דמי הפנסיה וההפרשות לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית! דבר שלחלוטין לא נעשה.
ניתן ראשית להגיש תלונה בתמ"ת כנגדו שכן מדובר בעבירה פלילית עפ"י חוק התמ"ת . כמו כן, יש לתבוע את המעסיק בגין ההפרשות של כל החודשים הקודמים.
הינך יכולה אף לטעון, כי הפיטורים נעשו משיקולים לא ראויים, שכן טענה של שביתית מכירות אינה טענה ריאלית באם יש לך ראיות למכירות שעשית באותה התקופה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר