שלום.. אני פניתי לעו"ד לגבי תביעת מעסיק, ורציתי לקבל חוות דעת מכם לגבי התהליך.
אני רוצה לתבוע בית עסק שעבדתי בו חצי שנה ולא שולם לי שכר עפ"י חוק.. הפגישה עם העו"ד הייתה לפני חודשיים (16.9), הוא אמר שהוא ישלח מכתב לבית העסק, ובמידה והם לא יסכימו לשלם הוא יתחיל בהכנת התביעה.
רציתי לדעת אם משהו חשוד פה, או שאני סתם מגזים.. כי אותו עורך דין אמר לי ב16.9 שהוא יישב על הכנת מכתב לבית העסק, וידבר איתי שבוע הבא כדי שאני אבוא ואראה את המכתב לפני זה.. הוא לא יצר איתי קשר במשך שבועיים, ושהתקשרתי הוא התחיל לסנן אותי ולא חזר אליי. רק אחרי כמה שיחות חוזרות, הוא חזר אליי אחרי 3 ימים וטען שהיה עסוק, ושלא מצא את הטלפון שלי, וטען ששלח לפני 3 ימים את המכתב.. ששאלתי למה הוא לא התקשר לעדכן אותי, ולמה לא נפגשנו כמו שטען שאראה את המכתב לפני זה.. אמר: "החלטתי בסוף שאין צורך ושלחתי מכתב קצר ותמציתי".. הבלגתי על זה, ואמרתי שאולי זה היה חד פעמי.. 3 שבועות לאחר מכן, התקשרתי שוב לראות האם התקבלה תגובה של בית העסק למכתב.. ושוב העו"ד מסנן אותי ולא חוזר אליי.. ורק אחרי כמה טלפונים חוזרים, הוא חזר אליי אחרי 4 ימים ושוב טען שהיה מאוד עסוק. הוא טען שלא התקבלה תגובה מבית העסק וששאלתי האם בטוח בעל העסק קיבל את המכתב, הוא טוען שכן כי הוא שלח בדואר רשום.
הוא אמר שהוא עובד על התביעה והוא יעדכן אותי. בינתיים עבר עוד חודש ולא עידכן אותי בשום דבר.
האם יש פה משהו מסריח או שאני מגזים? האם להכין תביעה כ"כ פשוטה יחסית לוקח באמת כ"כ הרבה זמן? האם ההתנהלות שתיארתי של העו"ד מוגזמת, או שזה קורה אצל הרבה עורכי דין בגלל עומס העבודה?
אשמח לקבל תשובה
מדובר בהתנהלות לא ראויה. השאלה האם שילמת סכום כסף כשלהו לאותו עו"ד? באם כן, הרי שניתן לדרוש את סכומי הכסף ששלומו ודרוש גם את המכתב שנשלח בלווי אישור המסירה של דבר הדואר על מנת לוודא, כי אכן המכתב נשלח כפי שטען!
באם לא שילמת כלום ומדובר בתיק בהתבסס על האחוזים, לצערי עליי לבשר לך, כי התנהגות זו אינה מפתיעה. שכן כל עוד העו"ד לא קיבל שכרו הוא אינו ממהר לכאורה לפעול.
מומלץ פשוט לפנות לעו"ד אחר.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר