שלום רב,
שלום רב, אני מרגיש חסר אונים..
השאלה שלי היא האם קיים דבר כזה "חוק השומרים" ?? אני עובד בחברה (בבעלות פרטית) בדרום הארץ בתור שומר..
יש לציין שעבודתי היא רק בשעות הערב או הלילה (סטודנט) אך התעריף הוא זהה.. וזה נאמר לי כשהתחלתי לעבוד בחברה.. והסכמתי. (לא נחתם שום הסכם בדבר).
אבל עם הזמן הבנתי שאנשים פה עושים מה שבא להם.. לדוג' : לא משלמים שעות נוספות.. ישנן משמרות של 12 שעות וה4 שעות אחרונות משולמות כ8 הראשונות, כנ"ל גם לגבי משמרות לילה - התעריף הוא זהה לשעות בוקר וצהריים !
פניתי למנהל שלי.. הוא העביר את זה לכח אדם שבחברה והם פנו לעורכת דין של החברה לטיפול, לטענתה זה חוקי לחלוטין וזה לפי "חוק השומרים" ששם מצוין שאין שעות נוספות ! והתעריף יכול להיות זהה למשך כל שעות היממה.
זה נמשך כבר כמה וכמה חודשים והם עדיין עומדים על שלהם.
* יאמר לזכות החברה שהיא מאוד מסודרת מבחינה ארגונית ! אך אני עדיין סבור שאני לא מקבל משהו שמגיע לי על פי חוק ! אשמח לכל עזרה ! תודה מראש
- האם מותר למעסיק לשלם בלילה תעריף אחיד כמו בשעות היום (ללא שכר שעות לילה) ?
- האם מותר למעסיק יכול לשלם במשמרת של 12 שעות תעריף אחיד (ללא שעות נוספות)?
- במידה ויגיע יום ויפטרו אותי האם אוכל לקבל את מה שמגיע לי ע"י עורך דין באופן רטרואקטיבי ?
לא קיים חוק כזה, מה שכן קיים הוא ההסכם הקיבוצי המיוחד של ענף השמירה אותו אתה יכול לקרוא בחיפוש באינטרנט. שם מפורטים כלל התנאים לעבודתו של מאבטח בחברת שמירה!
באם אכן, קיימות זכויות אשר לא משולמות לך, אכן ניתן לתבוע את אותן זכויות רטרואקטיבית.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר