עו"ד שלום וברכה.
א. פוטרתי מעבודתי ואני עדיין עובד עד 29/11/11, ובמהלך השנים צברתי כ- 400 ימים בימי המחלה, מה עלי לעשות על מנת שהמעסיק ישלם לי את כל ימי המחלה.
ב.אני חולה במחלה כרונית כבר 10 שנים- ניגשתי לרופא תעסוקה ויש ברשותי אישור מרופא תעסוקה שאיני יכול לעבוד.
ג. בעבודתי ישנו הסכם קיבוצי שניתן ליצבור ימי מחלה ללא סוף. שבסיום העבודה עושים חישוב של פדיון ימי מחלה.
ד. אני לא רוצה שיעשה חישוב של פדיון אלא שהמעסיק ימשיך לשלם לי שכר עד גמר מיצוי ימי המחלה הצבורים.
ד. מה עלי לעשות על מנת שהמעסיק ימשיך לשלם לי את כל יתרת ימי המחלה הצבורים למרות מיכתב הפיטורים. האם המעסיק יכול להתנגד ולא לשלם לי את יתרת ימי המחלה, שכן בתאריך 29/11/2011 זהו מועד סיום עבודתי. אני עובד בעבודה 25 שנים .
אני אובד עצות כיון שהלכתי לעבודה גם בהיותי חולה כאשר לא הרגשתי טוב על מנת ליצבור את הימים לשעת הצורך וכעת אני מפוטר וחושש לאבד את הימים.
תודה רבה
למרות שכבר ניתנה תשובה לשאלתך בפורום זה, אחזור על תשובתי.
עליך לפנות את הרופא התעסוקתי אשר יאשר את ניצול ימי המחלה כמי שאינו יכול להגיע למקום העבודה, וודא כי אכן נותנים לך סה"כ 400 ימי מנוחה בסופו של דבר! המעסיק אינו יכול להפסיק את עבודתך כל עוד אתה בחופשת מחלה המגובה באישורים רפואיים! רק לאחר סיום תקופת המחלה תסתיים תקופת ההודעה המקודמת.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
לעו"ד שלום וברכה.
א. אם המעסיק לא מעוניין לתת את מיציוי ימי המחלה , מה עלי לעשות?
ב. היכן אני יכול להראות לו שהוא חייב לתת לי למצות את ימי המחלה ?
תודה מראש
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר